Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Libri më i ri i autorit Gjon Keka: 'Pjetër Bogdani - zëri i gjeniut dhe patriotit'

| E diele, 05.01.2020, 12:55 PM |


Botues Lena Grafik, Prishtinë.

Libri mbi figurën e Pjetër Bogdanit është i mbështetur në dokumente arkivore dhe bibliotekare. Bogdani këtu shihet si një gjeni, patriot dhe ringjallës i ndërgjegjës kombëtare arbërore. Roli i tij i madh i tij në shërbimin ndaj atdheut dhe lirisë së saj. Zëri i tij në atë kohë ishte zë i një gjeniu dhe patrioti sepse i zgjoi nga gjumi dardanët dhe u tregoi udhën se si mund të arrihet liria dhe mbrojtja e ekzistencës së identitetit dardano-arbëror europian. Ai u vlerësua me Diplomë të fisnikërisë nga Perandori Leopold I dhe ishte një mik dhe ndihmës i madh i Gjeneralit Pikolomini. Veprat e tij do të vlerësohen për sa kohë të flitet gjuha arbërore. Libri është sponzorizuar nga z. Kristë Kqira - Mërgimtar dhe patriot i devotshëm. Pronar i Firmës së ndërtimit “Robert Bedachungen GmbH”, Villmergen, Zvicër.

Libri në ditët në vijim do të gjendet në Librarinë Dukagjini dhe Librarinë Artini -Toena në Prishtinë si dhe në Librarinë online në Bukinist Tiranë.