Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Jusuf Zenunaj: Kushtetuta

| E diele, 05.01.2020, 11:24 AM |


Jusuf Zenunaj

KUSHTETUTA

Nipin e pyet hall? Ruka,

a ?sht? ligj kushtetuta,

apo veç let?r ?!

Mos kemi nevojë

për Kushtetutë tjetër ?

I kam par? bir

n' televizor

kryetarin e shtetit

dhe kuvendar?

tek e miratuan

t? gjith? me radh?.

Pse nip m'shikon

p?rgjigje s'më jep ?

Kushtetua "fle "-

ç'b?het me atdhe ?!

M? thuaj nipi im

ligjet q? ka Kushtetuta

mos i ka t? buta ?

Ata që e shkruan

dhe e miratuan,

nê këto ditë dimri,

ashtu si në ditët e verës

me këmbë e shkelën

si thuprën e shelgjes ?!

J.Z. Dilbeek, më 5 janar 2020