Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Neki Lulaj: Zilja e shkollës

| E marte, 24.12.2019, 02:23 PM |


Zilja e shkollës

Nga Neki Lulaj, Gjermani

Zilja e shkollës e ndalka sot kollën

Se fëmijët nesër do mungojnë në oborr

Ikin vitet dhe ngadalë prekin kohën

Si zgjua bletësh për shtëpi fluturojnë

Me nota të mira është mbushur çanta

Gëzohet gjyshi sikur të ishte fëmijë

Në duart e nxënësve bien dhurata

Për notat e larta sot marrin shpërblim.

Rrugët boshe i shoh më të heshtura

Se gjumin nesër do ta zgjasë nata

E pushimi e rrit shtatin si filizë të freskta

Ne festat e dhjetorit kjo na u dashka

Sërish në janar do të gëzojnë pragjet

Trokasin në porta fatet e bardha

Me cicërima shkolle jeta na zgjatet

Kur me zhurmë e gaz sërish mbushet klasa.