Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Gjon Keka: 28 nëntori dhe Gjergj Kastrioti

| E diele, 17.11.2019, 12:22 PM |


28 nëntori dhe Gjergj Kastrioti

Nga Gjon KEKA

Jemi në muajin që na e bekoi Gjergj Kastrioti me ardhjen e tij për çlirimin e Arbërisë nga zgjedha e rëndë e pushtuesit turk.

Ardhja e tij dhe ngritja e Flamurit të bekuar të tij janë data dhe vepra të cilat janë shkruar me shkronja të arta qiellore në librin e historisë së pavdekshme botërore.

Këtu më poshtë po sjell poezin e Asdrenit për Flamurin tonë që na dhuroi Gjergj Kastrioti :

Flamuri Kombëtar

Asdreni

Ngjyr' e kuqe si e zjarrit

Dhe shqiponja me dy krerë

I qendisun me pe t' arit

Gjer' e giate bukur prerë.

Qindra vjetë kanë shkuar

Dit' te zeza e plot me ti,

Po ty fama s't' është shuar

M' gjith ç' u trete u bëre hi.

Atë ditë qi t'u shojte

Shqiponja pra na fluturoj,

Po sot jetën ti q' e njojte

Ajo prap me ty qindroj.

Ushtetare të shendoshe

Me nji zemer e te flakte,

Moj shqiponje bukuroshe,

Po mundohen jo te pakte.

Ti je hyll' i mirësisë

Edhe engjëll' i shpëtimit,

Se ti i dhe djelmurisë

Të bukuren lule të kujtimit.

Nene ty pra djelmurija

Me deshirë e me shpresë

Do leftojë qi Shqypnija

Të lulzojë e të mos vdes!