Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Demir Krasniqi: Masakra në Mitrovicë

| E marte, 05.02.2019, 08:25 PM |


Në përkujtim të 19 – vjetorit :

Masakra në Mitrovicë

Derisa n’ këtë botë t’ jetohet –

Një masakër do t’ përkujtohet !

Që e kryen serbët    terr të zi –

Ndërmjet 3 dhe 4  Shkurt , të  vitit 2000 !

Që e kryen serbët e Serbisë –

Mbi shqiptarë në Mitrovicë !

Mbi shqiptarë  gjatë natës s’ territ 

Banë masakër  e  krim të tmerrit !

Gjatë natës mes 3 dhe 4 Shkurtit ,

Në veri mbi shqiptarë t’ urtit –

Banë masakër me neveri ,

Përmbi burra , gra e fëmijë !...

Karpatjanët serbë cergarë –

N’ Mitrovicë , vranë 10 shqiptarë ,

I  plagosën 25 shqiptarë ,

Shumë shtëpi i dogjën n’ zjarr !...

Pa pikë faji , pa pikë  hileje –

Nga shtëpitë dëbuan 1564 familje ,

Me 11.394 anëtarë ,

Donin shqiptarëve me iu humbë farë !

Për të vrarët në këtë natë tmerri –

Për çdo vjet mbajmë përkujtim nderi !

Tek shtatorja e “Mehë Ukës” –

Përkujtohet masakra e luftës !

Gjilan, më 04.02.2019.

Demir Krasniqi