Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Sevdail Hyseni: Piktori dhe Doktori

| E shtune, 02.02.2019, 10:24 AM |


Satirike

Sevdail Hyseni

PIKTORI

DHE

DOKTORI

Kuvendi shqiptar

Çmendet o mik,

Seancat plenare

Kthehen në cirk!

Tronditet Shqipëria

Aferë e skandale,

Me fjalë të pista

E shprehje banale!

Ku mbeti Etika

Kodi e Zakoni,

Në ç’nivel ka rënë

Medet, Institucioni?!

Kapen në të shara

Piktori dhe Doktori,

Nga shprehjet bizare

Lumi seç na mori!

Llafet nuk kursehen

Nga fjalët me bishta,

Na shkoi me nder

F’tyra për dy gishta!

Kundërmon Kuvendi

Një erë me t’palara,

Njollosen shqiptarët

Fisi edhe fara!

Skuqet Parlamenti

Në sytë e publikut,

Sharjet a nuk janë

-Arma e të ligut?!