Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Islam Lauka: Mbi l?vizjen studentore n? Shqip?ri

| E merkure, 12.12.2018, 07:52 PM |


Mbi l?vizjen studentore n? Shqip?ri

Nga dr. Islam LAUKA

N? p?rfundim t? ligj?rat?s s? djeshme n? UBT, nj? student k?rkoi t? dij? mendimin tim rreth l?vizjes studentore n? Shqip?ri.

M? posht?, shkurtimisht, mendimi im p?r k?t? ??shtje:

1. L?vizja studentore n? Shqip?ri ?sht? e drejt?. N? nj? vend, ku nuk mund t? shkollohesh p?r shkak t? tarifave t? larta; n? nj? vend, ku nuk mund t? pun?sohesh pa ryshfet, p?r shkak t? korrupsionit t? shfrenuar; n? nj? vend, ku nuk mund t? jetohet, ngritja n? protest? ?sht? shenj? qytetarie, q? d?shmon se, jo t? gjith?, jan? pajtuar me t? keqen dhe se ende ka shpres? p?r nj? t? nes?rme m? t? mir?.

2. Duke qen? e drejt?, l?vizja e student?ve duhet mb?shtetur, pa rezerv?, nga gjith? shoq?ria, n? radh? t? par?, nga koleg?t e tyre n? Shqip?ri, por edhe nga ata n? Prishtin? dhe n? Tetov?, ku problemet e korrupsionit, t? nd?rhyrjeve politike, etj jan? shqet?suese.

3. Dakord me q?ndrimin e l?vizjes p?r t? mbajtur larg vetes politik?n aktuale, krejt?sisht t? diskredituar, por student?t duhet t? jen? t? vet?dijsh?m se pa mendim dhe veprim politik nuk mund t? ket? transformim t? shoq?ris?. ?nd?rra e student?ve t? dhjetorit t? par?, 1990, p?r ta b?r? Shqip?rin? si gjith? Europa, mbeti p?rgjys?m. At? mund ta realizojn? student?t e dhjetorit t? dyt?, 2018, me kusht q? t? organizohen n? subjektin e tyre politik, me koncept dhe vizion t? ri, t? ndrysh?m nga ai i kastave t? sotme politike.