Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Gani Mehmetaj: Shenjtorët e vjedhur - arabët e serbët

| E shtune, 18.11.2017, 07:51 PM |


Shenjtorët e vjedhur e tokat e rrëmbyera - Arabët e serbët

Nga Gani Mehmetaj

Arabët myslimanë (ka edhe arabë të krishterë) të gjithë shenjtorët e historinë biblike ua vodhën hebrenjve.  Asnjë shenjtor nuk është arab deri te Muhamedi, të gjithë janë hebre, ndërsa myslimanët i proklamojnë edhe shenjtorë të tyre. Asnjë ngjarje biblike s'ka të bëjë me arabët, por me historinë e hebrenjve të dëbuar nga toka e premtuar, ndërsa arabët përpiqej t'i përvetësojnë.

Jerusalemi ishte tokë e shenjtë e hebrenjve, u bë qytet i shenjtë edhe për të krishterët. Shumë më vonë edhe arabët e shpallen qytet të shenjtë, duke i kopjuar një herë hebrenjtë, pastaj të krishterët.

Këtu duhet kërkuar urrejtjen patologjike të arabëve myslimanë ndaj hebrenjve.

Serbët kanë histori të ngjashme më arabët myslimanë. Serbët na i rrëmbyen territoret, na i morën shenjtorët, i qytetëruam dhe i bëmë të krishterë nga paganë të egër e mizor, ndërsa serbët prapë na urrejnë në mënyrë patologjike. Nga kjo urrejtje prej të sëmuri nuk janë shkarkuar ende mu si arabët myslimanë ndaj hebrenjve.