Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Gjon Keka: Bashkëbisedim mes dy monarkëve dhe Gjergj Kastriotit

| E marte, 03.10.2017, 06:47 PM |


Gjon KEKA: Bashkëbisedim në mes dy monarkëve Cyrus dhe Gjergj Kastriotit

Një bashkëbisedim në mes të dy monarkëve sipas D. Fassmann, nxjerr nga vepra e tij e vitit 1724, këtu po vendos një pjesë të saj interesante:

Cyrus: Miku im! Ti je Skanderbeg që i ke fut frikën turqëve.

Skanderbeg: Po, monark i madh, unë jam ai.

Cyrus: Jam shumë i lumtur që ju takoj....

Skanderbeg trim a është e vërtetë ajo që thonë për ju, se kur ishit të zemëruar gjaku ju rridhte nga buzët?

Skanderbeg: Jo vetëm nga buzët, por edhe nga sytë e mi.