Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Mahir Morina: Ujëvara Fest

| E shtune, 19.08.2017, 07:44 AM |


NË KLINË U MBAJT  MANIFESTIMI KULTUROR ‘‘UJËVARA FEST’’

‘‘UJËVARA FEST’’  Edicioni  I

Shkruan: Mahir MORINA

Manifestimi kulturor ‘‘Ujëvara Fest’’ është mbajtur të Ujëvarat e Mirushës në Klinë, me saktë në kufirin ndërkomunal me Malishevë me 15 korrik 2017 në organizimin e shoqatës kulturore ‘‘Jehona e Dukagjinit’’ e cila është themeluar në Klinë me 12 maj 2017.

Shoqata kulturore ‘‘Jehona e Dukagjinit’’ me tre muaj themelim ka arritur të ketë 50 anëtarë duke funksionuar në katër klube artistike:

Klubin letrar, klubin dramatik, klubin pamor dhe klubin muzikor, andaj dhe programi i manifestimit kulturor i ‘‘Ujëvara Fest’’ kishte përmbajtje nga të katërt klubet artistike.

Edicioni i parë i ‘‘Ujëvara Fest’’ u organizua me një program prej 4 orësh ku të ftuar ishin vetëm anëtarët e shoqatës kulturore ‘‘Jehona e Dukagjinit’’ dhe familjarë.

Sipas themeluesve të këtij manifestimi, synohet qe organizator kryesor i ‘‘Ujëvara Fest’’ do jetë shoqata kulturore ‘‘Jehona e Dukagjinit’’ me synimin qe ky manifestim kulturor të bëhet tradiconal dhe të kaloi në nivel kombëtar dhe ndërkombëtar, kjo është e mundshme nëse ky projekt serioz kulturor, ku përmes kulturës prezantohen dhe bukuritë natyrore dhe anasjelltas, do përkrahet nga komuna e Klinës dhe ministria e kulturës.

Në këtë organizim të veqantë për kulturën e Klinës dhe me gjerë u shfaq ky program artistik:

‘‘UJËVARA FEST’’

15.07.2017

Moderatore: Antigona Ndrecaj

Programi:

Manifestimi filloi me këngën ‘‘Baresha’’ nga Nexhmije Pagarusha

Rreth  shoqatës dhe manifestimit kulturor ‘‘UjëvaraFest’’ foli profesori  Bashkim Hoti

Drejtoresha e kulturës znj.Kristina Lazri përshendeti me një fjalë rasti këtë manifestim

Për prezantimin e programit të klubit letrar, me të cilin edhe filloi ora letrare u paraqit përgjegjësi i këtij klubi Mahir Morina.

Poezitë e zgjedhura për këtë natë i deklamuan këta krijues letrar:

1. Erlinda Elezaj

2. Yll Ymeri dhe

3. Lavdim Dushi

4. Diellza Hoti

5. Valdon Maloku

6. Jehona Gashin

7. Imer Pantinen

8. Haki Morina

9. Almira Gashi

10. Blerina Raci

11.Vilson Culaj

12. Arberina Gllasoviku

13. Kaltrina Berisha dhe

14. Mahir Morina

Për prezantimin e klubit dramatik dhe shfaqjes foli  përgjegjesja e këtij klubi znj.Vlora Gashi, dramaturge

U shfaq komedia ‘‘Ëndrra e një nate vere’’ e Uliam Shekspir, me dramatizim të Vlora Gashit dhe me regji te Alban Gashit, ku aktruan:

1. Lavdim Dushi

2. Venera Bojaj

3. Lirjet Gashi dhe

4. Alban Gashi

 

Profesori Rasim Gashi- përgjegjës i klubit muzikor,  paraqiti anëtaret e këtij klubi dhe programin u shfaq nga ky klub:

 

1. Antoneta Dulaj – etnologe, prezantim i veshjes kombëtare dhe një pikë me def.

2. Me këngën ‘‘ Tumankuqe ’’ u paraqiten Vlora Gashi dhe Rinor Coli

3. Gjergj Tunaj me këngën ‘‘Zeshkane-Bjondine’’

5. Alban Markaj- Albos përformojë me këngën ‘‘100 poezi’’

7. Erjon Palucaj  dhe Anita Selitaj u paraqiten me ‘‘Shape of you’’

Kënduan dhe Pashk Delija, Aberina dhe Ylber Gllasoviku, Raimond Prenaj e Dj-Bini.

Me muzikë programi u përcjell nga Dj-Bini dhe Hekuran Prenaj

Për prezantimin e klubit pamor dhe punimeve të punuara nga piktoret e Klinës fjalën e mori përgjegjësi i klubit të artit pamor skulptori Butrint Morina.

Punime me motive të Ujëvares krijuan:

Pikturë:

1.         Azem Gashi dhe

2.         Sanije Dreshaj-Zenunaj

Skulpturë:

1.         Butrin Morina dhe

2.         Selam Kastrati

Të pranishme ishin dhe disa nga skultpurat e Butrint Morinës, dhe shumë tituj të veprave letrare nga shkritmar Klinas.

 

Kamerman dhe fotograf:  Martin Kabashi  ‘‘Foto Toni’’ Klinë

 

Këshilli organizativ:

1. Vlora Gashi

2. Vilson Culaj

3. Imer Pantina

4. Bashkim Hoti

5. Agron Boja

6. Rasim Gashi

7. Butrint Morina

8. Alban Gashi

9. Dj-Bini   dhe

10. Mahir Morina

 

Në fund të programit u shtrua  ‘Dara e Ujëvarës’

Vitin tjetër mendohet qe organizimi të jetë dy ditor për shkak të interesimit të madh.