Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Gjon Keka: Faksimila e Gjergj Kastriotit, 1459

| E diele, 12.03.2017, 12:05 PM |


FAKSIMILA E GJERGJ KASTRIOTIT E VITIT 1459

Gjatë hulumtimeve rastësisht e gjeta edhe këtë faksimile të Gjergj Kastriotit e vitit 1459,ku fletë për bashkëpunimin dhe lidhjen e ngushtë në mes tij dhe fisnikëve të Dubrovnikut ,në letër poashtu përmendet edhe emri i diplomatit dhe humanistit të shquar Pal Gazull që ishte i dërguar i Gjergj Kastriotit dhe shtetit të Arbërit në Raguzë, si dhe për pranimin e mbështetjes nga Dubrovniku prej 500 ari dukatësh.

Kjo faksimile gjendet në arkivën e Vjenës dhe të Dubrovnikut, ndërsa letrën me përkthim të plotë do ta botoj në librin e radhës që kam në dorshkrim për Gjergj Kastriotin.


GJON KEKA