Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Afrim Caka: Egoizmi ndaj atdheut

| E diele, 13.11.2016, 10:09 AM |


EGOIZMI NDAJ ATDHEUT

Nga Afrim Caka

Në udhëkryqin kulturo-historik.

Tani, nuk po i drejtohem shqiptarëve gjak humbur, por ty, o Perëndi i të gjithë atdhetarëve i kohërave tona. Nuk e di nëse lejohet që këto krijesa të dobëta, të përhumbura, të guxojnë të të kërkojnë diçka ty që ke dhënë gjithçka dhe të përjetëshme, të shikosh me zemërgjërësi gabimet, urrejtjeje e tradhtit që vijnë nga natyra e tyre, të mos bëhen mënxyrat tona...

Natyrisht, në gjithë këto tronditje shqiptare veproi edhe aleanca e vjeter greko – serbe për ta dobësuar sa më shumë faktorin shqiptar. Destabilizimit shqiptar i parapriu edhe islami politikë turkë i cili dobësoi vetvetiu edhe çështjen kombëtare. Ky tranzicion “shqiptar” u bë me rrënime të tmerrshme kombëtare, sidomos në ate kulturo – historike.

Kriza e sotme shqiptare është krizë e vetëdijës, e maraveshjes me armikun afro-aziatik dhe e veprimit historik.

Duhet mësuar shqiptarët të kujdesen për atdheun para se të kujdesen të tjerët për të. Pushteti është si një oazë të cilës ne nuk i tregojmë respektë për te! Më duket se kjo është kundër atdheut, cila duhet të na mësojë t’i shërbejmë më mirë kombit, dhe duke u shprehë me një qëndrim tepër egoist ndaj tij. Çuditërisht, ata kanë harruar se çështja shqiptare nuk është çështje e të drejtave fetare e njerëzore e minoritare, por mbi të gjitha çështje e sovranitetit kombëtar.

Kush orvatet të shkel, mbi gjakun e shqiptarëve është renegat e tradhtar. Kjo nuk është kundër fesë, kjo është të gjithë atyre që fenë e vendosin para kombit. Të gjitha këto na mësojnë t’i shërbejmë atëdheut. Unë mendoj që egiozmi i shoqëruar me tradhti është bërë dukuri e natyrshme tek shqiptarët gjak humbur. ?mitizimi i atdheut është diçka e future nga aqrmiqët shekullor. Egoizmi dhe përulja është pjesë e natyrës së tyre. Deri sa të mos kenë arritur tek pika e vëlimit, egoja dhe tradhtia e tyre nuk mund të shuhet, këta s’mund të jenë më vetvetja. Këta deshirojnë të jenë vetëm hipokrit, por unë nuk dua që këta shqiptar të jenë hipokrit e besnik ndaj armikut. Kjo është pak e ndërlikuar, por mund të kuptohet, të zbulohet shumë lehtë. Atëdheun e përshkojnë letargjija e mosorganizimit, partikularizmit, të luajtja ndaj atdheut e vlerave kombëtare, indiferenca e islamit politikë ndaj çështjes kombëtare, korrupsioni, tradhëtia e narkotizmi etj...

Përulja është bërë pjesë e natyres së tyre. Këta nuk e pranojnë këtë. Këta janë duke mbijetuar pikërisht për shkak të egoizmit, për shkak se duhet të kujdesen për kombin. Ndryshe këta do të ishte mirë të zhdukeshin nga faqja e dheut sa ma parë. Thjeshtë duhet të mendojnë edhe për fëmijët e tyre që nuk janë egoista, që fëmijët të mbijetojnë si joegoista. Edhe pse (islami politikë) nuk i ka mësuar t’i sherbejnë kombit, sidomos popullit shqiptarë? Cili është motivi i kësaj kulutre arabe? Cili është qëllimi? Çfarë kanë ndër mend të përfitojnë me këtë? Të gjithë këta antishqiptarë që flasin mbi shërbimin nëpër xhami, janë patjetër të interesuar që shqiptarët të mbesin të varfër nga truri. Të tillë shqiptarë janë të domosdoshëm, absulutisht të domosdoshëm për ta sakatuar kulturën tonë më qehret e tyre të prishura. Ndryshe, ç’do të ndodhë me këta shërbetor të mëdhej të djallit??? Unë pyes: çfarë do të ndodhë me gjithë imamët politikë dhe me doktrinat e tyre? Dhe në ç’menyrë do të hyjmë me njerëz të till në “Mbretërinë Hyjnore (Parajsë)”?

Atëherë pyesim po pse ekzistoka një nevoj për shërbime të tilla? Pse duhet të këtë një farë nëvoje të këtyre imamëve për shërbime ndaj xhëmatit? A nuk mundemi ne ta shkatërrojmë nevojën e të shërbyerit me ligjerata kombëtare? Drejtësia e ka këtë mundësi, mirpo do të zemërohen shumë “veprimtarët” fetar? Sepse e gjithë baza e tyre për ekzistencën e tyre do të humbas, se ky është i tërë biznesi i tyre.

Ne s’kemi nevojë për shërbyes të tillë anti-kombëtar. Neve na duhet më shumë mirëkuptim ndaj vëllezërve tanë katolikë. Nuk kemi nevojë për mësimet e tyre egoiste e vëllavrasëse, zakonisht, përdorën për të shkatërruar argumentet e xhëmatit, për ta trullosur mendjen e tyre dhe të ngjallë frikë? Në qoftëse ndonjëri nga shqiptarët nuk beson tek imamët, atëherë ata i pret ferri. Nëse beson, atëherë do të shkosh në parajsë ku do të marrësh të gjitha kënaqësitë e parajsës???

Prapë kanë filluar mbi viktimatë e parë tw sulmit bëhet tek vetëdija, sepse vetëdija është gjëja më e shtrenjtë që kemi. Ja pse, të gjithë hoxhallarët e imamët ngulmojnë aq shumë nevojën e mbajtjes në menyrë të rreptë të kreshmës. T’u kthehemi viktimave shqiptare. Ashtu si hereve tjera qelen ferrat turke, edhe etërit e tanë bënin të njejtat flijime në dëmë të kombit: kjo është shkalla e fundit e budallallykut ku është zhytur natyra jonë dhe një nga frytet e gjykimit tonë të dobët. Fatkeqësia e popullit shqiptar në Dardani, siç shpresojme ta keni në dijeni, nuk është e sotme. Ajo daton nga koha e sundimit osmanë...