Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Mustafë Rugova: Sa ti bjen dielli tokës

| E hene, 04.07.2016, 07:44 PM |


Sa ti bjen dielli tokës

 

Nga Mustafë Rugova

 

Mos me folni ma per fe

as per dangrra-mangrra

se vete e kemi dashte

Marren = gjysem-hana.

 

Me pas kane qysh duhet

(e soj si do të tjere)

kurr per dynje turkut

si kishim ba na nder.

 

Skenderbeu or burra

veç një busull kishte

ndaj mbrojti atdheun

ei thane 'Atleti i Krishtit'

 

Diten kur Turqia

(e 'Smuara e Bosforit')

iku bisht nder-shalë

si kurva e motit

 

Asht dashte me i thane

edhe me ia ba me be'

Sa ti bjen dielli tokës

sa t'kete jete mbi dhe

 

shko në rrote të samës

me krejt çka ke...

ashtu siç ta bani

i Madhi Skenderbe!

./.

-Per ZemraShqiptare, nga Hollanda, korrik 2016-