Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Reshat Nurboja: Sejdi Berisha në greqisht

| E diele, 03.07.2016, 08:05 AM |


SHKRIMTARI DHE PUBLICISTI SEJDI BERISHA, SË SHPEJTI EDHE NË GREQISHTE

Nga Reshat NURBOJA

Shkrimtari dhe publicisti, Sejdi BERISHA, i cili deri me tash ka botuar tridhjetë e pesë vepra, së shpejti, opinionit lexues grek dhe shqiptar do t’i prezantohet me librin më të ri me poezi, “KTHIMI NË SHTËPINË QË NUK EKZISTON” të përkthyer në gjuhën greke.

Përzgjedhjen dhe përkthimin e poezive nga gjuha shqipe në atë greqishte e ka bërë krijuesi i mirënjohur dhe përkthyesi, z. Iliaz BOBAJ, i cili ka kontribuar dhe po kontribuon në afirmimin e vlerave letrare dhe historiografike kombëtare, duke i prezantuar ato edhe në greqishte.

Po ashtu, me përkthimin e krijimtarisë letrare në gjuhën greke, Iliaz BOBAJ, po i forcon edhe urat krijuese në mes të dy popujve-shqiptarëve dhe grekëve.

Ndërsa, shkrimtari i mirënjohur, Sejdi BERISHA, po shënon edhe një sukses në krijimtarinë e tij letrare dhe në afirmimin e begatimin e vlerave krijuese letrare dhe kulturore kombëtare.