Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Poezi nga Engjëll Koliqi

| E hene, 06.06.2016, 07:02 PM |


Engjëll Koliqi

 

DUKE MENDUAR

 

Kishte ndërruar

Shumë bindje

Për shumë gjëra

Për shumë dukuri

Në botën e tij

...

Stubëll, 1 qershor 2016

 

GJURMËT TONA

 

Si gjithmonë

Nëpër histori

Kanë qenë

Edhe janë të pashme

Plot dhembje

Edhe dashuri

Plot lotë

Dhe buzëqeshje

...

Stubëll, 1 qershor 2016

 

ME TË PARËT

 

Edhe ne

Kemi arritur

Dhe kemi filluar me kohë

Me aktin e parë

Të dasahurisë

Stubëll, 1 qershor 2016

 

GJITHÇKA E QARTË

 

Në regjimin tonë

Tashmë gjithçka është

E qartë

Po

Komandon dashuria

Dhe vetëm dashuria

Stubëll, 2 qershor 2016

 

MES LOTËVE

 

Sa ka dhimbje

Aq më shumë dalin

Vezullima dashurie

Edhe gëzime

Bekimi i shenjtërve tanë

Nuk mungon

Stubëll, 2 qershor 2016

 

EDHE FATI

 

Në mbretërinë tonë

Dashuria i hapë

Të gjitha dyert

Në të gjitha rrugët

Në të gjithë shtigjet

Sigurisht

Edhe fati

Stubëll, 2 qershor 2016