Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Luan Kalana: Për ty Shqipëri

| E diele, 22.05.2016, 12:23 PM |


Luan Kalana

PER TY SHQIPERI

vjersha per femije...

1-ALBANIA

Tokë-fjalë,buron nga zemra,

qënie e shenjtë si shpirti,

himn-ninullë e këndon nëna,

me vjetër se ç'është Hëna,

yll në tokë shndrit si ari,

bota e thërasin Albani..

Albani je emëri ynë,

pagëzuar ne Histori,

gjyshërit tënd qenë Ilirë,

njerëzit e parë të planetit,

kur nuk kishte Euorpë,

mbushet dheun PELLAZGI.

Jemi vëllezër të një peme,

me rrënje degë te lashta,

nga një Nënë e nga një Babë,

fise me gjak shqiptari,

Kosove e Arbëri,

Camëri dhe Mali i Zi,

nga Tivari në Manastir

një gjuhë ,një komb,

një flamur me shqiponjë,

je një,e përjetshme,

e pavdekshmja Albani.

Sa të "mëdhenj"e paqesorë

janë shqiptarët, pyesni ?!

"kur njoha shenjtoren "Teresa",

e dua më shume,Shqiprinë",

ka pohuar Bill Klintoni !"

Jemi zogjt e Shipes,

kudo kemi ngritur foletë,

në qiell e në tokë.

Ne Itali e Greqi,

ne Amerike e ne Australi,

në të gjithë kontinentet,

gjen gjurmë shqiptari,

flasim shqipen denbabaden,

mbesat,nipërit mburen me ty,

flamuri kuq e zi

e madherishmja Albani.

 

2- SHQIPERISE

I falem per jete

-I falemi, Nënave tona shënjtore,

Baballarëve tanë, Heronj e punëtore

Grave tona, Matka te familjes Hyjnore,

Fëmijve tanë, Princesha e Princë Arbnore,

Mbesave dhe Niperve, trashëgimisë kombëtare !

-I falemi Tokës Shqipetare,

trojeve tona të shtrenjta shekullore,

i falem Flamurit kuq e zi, të lyer me gjak,

simbol lirije dhe bashkimit vëllazëror,

i falem gjakut te Dëshmoreve!

-I falemi Shqiptarizmit,

fesë universal, , te bashkimit të shqiptarëve,

i falem emigrantëve që hiqen zvarë,

që mbajnë gjallë rrënjët, gjuhen shqiptare,

për Paqen i falem çdo qenie të gjallë !

-I falemi dhe popullit Amerikan,

Demokracisë, mikpritjes bujare,

që na mbrojtën nga djajtë tokësoë

për mbijetesën e lirë njerëzore,

që ne të ndjehemi si n'vend tone.

-I falemi pa dallim të gjtha feve,

besimeve të njerëzve mbë anë,

por mbi të gjitha, Shqipërisë,

që është, Zoti mbi Tokë !

-Bija/ Biri juaj, -Amin

 

3- Shqipatarizmi nuk do te vdese

-Krenohem me mbesat Shqiptare

që lindin e rriten mërgimtare,

që flasin e këndojnë shqipen,

fluturojne në valle si sorkadhe.

 

-Krenari me shqiponjat arberore,

nuk harrojnë foletë Shqiptare,

për Albanian janë Ambasadore,

s'ka në botë si princeshat Shqiptare!

 

-E shenjtë vatra,familja Shqiptare,

që mban gjallë traditat ametare,

mbesa,nipër gjenerata fitimtarë,

s'do vdesë trashëgimia Shqiptare!

lumeka..

 

4- Prehem per ty Shqiperi...

....prehem per Ju, familjet tuaja dhe te gjihe..

Prehem çdo ditë për ty,Njeri,

Prehem për Fëmijën e barkut,

të shohë dritën e diellit,

Prehem për të vobegtit,

mos ketë të sëmurë,

që shtrirë ,lëngojnë,var zbuluar,

të mbeten në këmbë, të gjallë ,

vetëm duke i uruar.

 

-Me fjalën,vargun e lirë,

fal urata,jap bekim,

t'u ngjiten në mendje,

shpresë,besim,

jap ilaçin e shenjtë,

Zemër!

 

-Të këndon poeti,pa ditur ti,

lexoje do jesh tërë energji,

do të çelen sytë,

s'do jesh si më parë,

ja sa thjesht Prehet poeti,

për ty,të mbetesh Njeri ,-Amin !

 

5-GJAK  SHQIPTARI

Dallgë detesh, oqeanesh pa mbarim,...

ik e ik si Odiseja vetëm në emigrim,,

ku s'kemi fluturuar meteor,dhe prapa Diellit,

nga toka e shenjtë,ne vendin e bekuar,

kushedi ngado perplasemi,do behemi hi...

 

Jam pa fole, shtegëtar,,,por me Atdhe,

qytetar me pasaporta shtetesh ne xhep,

nga e keqja kam ndërrur dhe emër,

ne gjithë gjuhet e botes,merrem vesh,

me Shqipen ,gjuhën e Nënë,shaj dhe therres !

 

Jam nomad,kam Vatan,qytezë germadhash,

me emrin Kalana,një gur do të gjeni,

në Korçë ,"Parisin" e vogel , ku kam lindur,

ne Tirane, Kryeqytetin tim, ku jam ritur,

në Devoll ,ku u shtova si koshere bletësh.

 

Jam ai qe kam qene,besomni jam Njeri ,

kudo qe te vete ,edhe në Jupiter,

ADN-ja ime është gjak shqiptari,,

testamentin e kam lene per së gjalli,

ca fjalë zemre,epitaf vjershëtore,

Flamurin e Kombit,shqipen dy krenare,

LUAN KALANA Florida, Maj,2016