Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Luan Kalana: Shqipërisë i falemi për jetë

| E marte, 10.05.2016, 07:56 PM |


SHQIPERISE, i falemi per jete

 

-I falemi, Nënave tona shënjtore,

Baballarëve tanë,  Heronj e punëtore,

Grave tona, Mataka te familjes Hyjnore,

Fëmijve tanë, Princesha e Princë Arbnore,

Mbesave dhe Niperve, trashëgimisë kombëtare !

 

-I  falemi Tokës Shqipetare,

trojeve tona të shtrenjta shekullore,

i falem Flamurit kuq q zi,  të lyer me gjak,

simbol lirije dhe bashkimit vëllazëror,

i falem  gjakut te Dëshmoreve!

 

-I falemi Shqiptarizmit,

fesë universal, , te bashkimit të shqiptarëve,

i falem emigrantëve që hiqen zvarë,

që mbajnë gjallë rrënjët,  gjuhem shqiptare,

për Paqen i falem çdo qenie të gjallë !

 

-I falemi dhe popullit Amerikan,

Demokracisë, mikpritjes bujare,

që na mbrojtën nga djajtë tokësoë

për mbijetesën e lirë njerëzore,

që ne të ndjehemi si n'vend tonë.

 

-I falemi pa dallim të gjtha feve,

besimeve të njerëzve mbë anë,

por mbi të gjitha, Shqipërisë,

që është,  Zoti mbi Tokë !

-Bija/ Biri juaj, -Amin !

 

Luan Kalana,  Florida