Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Ramiz Dërmaku: Fitore, fitore!

| E hene, 28.03.2016, 11:19 AM |


Kushtrim, Kushtrim, fitore, fitore, brohorisnin shikuesit në sallë.

Nga Ramiz Dërmaku

Ditë më parë pikërisht me datën 3.03.2016, në palestrën e sporteve , Fest Halle, në Langenargen, qyteza e Langenargenit republika e badenwürttembergut kishte festë. Që nga orët e herëshme të pasditës, rrugët e qytezës së Langenargenit ishin të mbushura me simpatizantë të Boksit. Edhe ne ishim të ftuar nga babai i Valmires dhe Kushtrimit, Fatmir Mahmuti. Unë ftesës së tyre ju përgjigja vullnetarishtë. Kjo qytezë falë sportitit konkretishtë boksit, ka kaluar kufijt e Gjermanisë . Të shkruash për klubin e Boksit, Langenargen nga Langenargeni, e mos të cekësh emrin e boksierit ( dikur) tani trajnerit, adhuruesit të boksit z. Tomas Schyler ,do të gabosh rëndë. Sidoms kur shkruhet për boksin në nivel të Gjermanisë. Ky sportistë i talentuar, ky sportdashës tërë jetën ia kushtoi marrjes me boksë. Ishte fitues i shumë turnireve , i shumë kupave, diplomave, mirënjohëjeve, ( në Gjermani , Europë e më gjërë dikur ..,) si boksier i talentuar e sot edhe pse i moshuar akoma sot po ushtron detyrën e trajnerit të Klubit tLangenargeni i Boksit - Langenargen nga Langenargeni radhitet në mesin e klubeve më të mira të Boksit në Gjermani. Të shkruash për klubet e Boksit, e mos të cekësh emrin e boksierit ( dikur) tani trajnerit, adhuruesit të boksit z. Tomas Schyler, sidoms kur shkruhet për boksin në nivel të Gjermanisë. Ne për tu bindur se ky sportistë ky adhurues i flakët i Boksit, është iniciatori kryesor për formimin dhe mbi jetesën e klubit të Boksit Lanerargen, akoma edhe sot. Ne shprehëm dëshirën që të takohemi dhe të bisedojmë me te. Deri sa ai ishte duke biseduar me Kryetarin e Federatës së Zvicrrës, Aleksander Andreas Eegg dhe me gjykatës-referë për takimin tjetër, me një buzëqeshje .., i kërkoi falje kryetarit të Federatës së Zvicrës , z. Aleksander Andreas Eegg, ma shtriu dorën dhe më pyeti ? Cka ? Pasi unë ju prezentova se jamë gazetarë shqipëtarë më tha ; Urdhëroni. z. Tomas, na tregoni diq për boksierët shqipëtarë.., përseshi dhe tha; Të flasë unë për ata s:kamë nevojë.., të flasë , për ta..., flasin sukseset, kupat, mirënjohjet ..,etj. në garat si mbrenda edhe jashtë Gjermanisë. Ju propozojë që ju të bisedoni me ta, dhe do të bindeni edhe ju për sukseset e këtyre boksierëve, disciplinën, përkushtimin, vendosmërin , dhe guximin që kanë gjatë meqeve. Unë ju falenderohem dhe ju , e ju ftojë për një vizitë , e aty do të informohemi për të gjitha axto që ju keni nevojë. Ne i kërkuam falje për ato pak çaste që e ndamë dhe i dëshiruam shëndet në jetë e suksese në punën tuaj. dhe suksese në sportë - boks në Gjermani dhe jashtë saj. I kërkuam falje për ato pak çaste që e ndamë nga shokët, sepse ajo ishte një bisedë zyrtare. I kënaqur u ndava me fjalët e mira që mi tha trajneri Tomas. për bokserët shqipëtarë, për sjelljet, disciplinën, përkushtimin e tyre . Ne po i cekim disa emra prej tyre , siq janë ; Valmire Mahmuti, (boksiere) , Kushtrim Mahmuti, shp{tim Mahmutihmeti, ........, Besmir Këçiku, Avdi Asllani.., etj . Bokserja e talentuar dhe fituese e titullit "Deusche Meisterschaft" disa vite me radhë, është e pa konkurencë në kategorinë e vetë. Aleksander Andreas Eegg kryetar i Federatës së Boksit për Zvicër. Aleksander Andreas Eegg .U zhvilluan 9 - ë luftëra. Të gjitha meqet apo themi "luftërat", u tregua një boks cilësor. Por dueli i cili i befasoi , entuziazmoi, dhe shkëlqeu dhe ngriti shikuesit në këmbë, dhe të gjithë në këmbë thonin Kushtrim, kushtrim..., fitore.., fitore..,

- Kushtrim Mahmuti në rundin e parë ishte jo në nivel të detyrës , dhe siq deklaroi edhe vetë; Unë në rundin e parë bëra përgjimin kreva detyrën e një vëzhguesi dhe e kuptova se si duhet reaguar ndaj Danell Jash . Në ruan din e ruandin de dytëdytëuandit të dytë dhe ate të tretë, Kushtrimi dominonte në ringë dhe pi një serie grushtash në kokë Danell, u gjend në dysheme. Pra Kushtrimi sa kalonin minuata tek ai sikur shtohej forca dhe kërcente po shumë kushtrimi gabimet e tij i shfrytëzoi . Në s allë jehonte zëri i shikuesëve; Kushtrim.., Kushtrim.., Fitore.., fitore.., Shumë herë boksieri nga Zvicrra Danell , nga të rënat e shpeshta e të forta, bënte lëvizje të pakontrolluara. peshë e detyroi kundërshtarin të pushojë në dysheme. Kushtrimi me të rame direkte, e shkatërroi kundërshtarin. Ai dy herë e shtriu në dysheme. Në ruandin e dytë por edhe të tretë e shkatërroi kundërshtain dhe me vlerësimin e Jurisë , Kushtrimi u shpallë boksieri më i mirë. Ne për ti informuar lexuesit se kush janë këta boksierë shfrytëzuam momentet e pushimit dhe morëm mendimet qëllimet, "luftërat", sukseset si dhe humbjet e tyre.

- Kushtrim Mahmuti , është 17- vjeçar, ka lindur .., Gjatë karierës së tij ka zhvilluar 43 meqe, 38 prej tyre i ka fitore, 5 humbje.

- Shpëtim Mahmuti , 64 kg, i lindur në Ferizaj, ka mbi 30 meqe 25 fitore, 3 barazime dhe ndy hjumbje.

- Avdi Asllani; ka lindur 15.06 1986 .., nga Maliqi , komuna e Gjakovës . Eshtë 16 -vjeçar ka boksuar në kategorinë gjysëm të rëndë . Ka zhvilluar" mbi 80 "luftëra", ka 60 fitore13 humbje dhe 3 barazime . Ne së shpejti do të jemi mysafir tek këtyre sportistëve . Në sallë ndodhej edhe Kryetari i Federatës së Klubeve të Boksit, z. Aleksander Andreas Eegg Zonjusha - Bokserja ,Valmire Mahmuti ,dhe do të ju informojmë për fillimin e vështirë në boks, inkuadrimin ne klubin e Boksit, sukseset kupat mirënjohjet, diplomat, por edhe për humbjet e sakrificat që pësuan deri më tani në ringë dhe jetën private.