E shtune, 18.05.2024, 05:53 AM (GMT+1)

Mendime » Radovani

Fritz Radovani: Krishti u ngjall!

E shtune, 26.03.2016, 07:56 PM


Nga Fritz RADOVANI:

KRISHTI  U  NGJALL !

(Veper arti e marrun nga interneti)

MARTIRËT E KISHËS KATOLIKE NË SHQIPNI THIRRËN:

“Jam i pafajshëm, po vdes në krye të detyrës s’eme.

Rroftë Krishti Mbret, Rroftë Papa, Rrofshin Katolikët, Rroftë Shqipnija!

U bëj hallallë gjyqit dhe ato që do të shtijnë mbi trupat tonë të pafajshëm!”

?Genocidi komunist ka përfshi nga viti 1944 – 1990 këta Klerikë Katolik në Trojet Shqiptare:

?TË PUSHKATUEM:

(Me gjyqe, pa gjyqe dhe gjyqe të mëshefta)

1.  Imzot FRANO GJINI (1886 – 1948) Regjent i Delegacionit Apostolik në Shqipni. 1945.

2.  Imzot GJERGJ VOLAJ (1904 – 1948) Ipeshkëv i Sapës.

3.  Imzot NIKOLL DEDA (1890 – 1948)

4   Imzot NIKOLL NOGA (TUSHA) (1895 – 1946)

5.  At MATI PRENNUSHI OFM. (1882 – 1948) Provinçial i Françeskanve të Shqipnisë.

6.  At ÇIPRIAN NIKA OFM. (1900 – 1948) Guardian i Françeskanve të Shkodres.

7.  At LEKË LULI OFM. (1908 – 1944).

8.  At LEONARD TARGAJ OFM. (1910 – 1945)

9.  Don LAZËR SHANTOJA (1892 – 1945)

10. Don NDRE ZADÊJA (1891 – 1945)

11.  Don MARK GJANI (1909 – 1945)

12.  At PAPA PANDI (1909 – 1945)

13.  At ANTON HARAPI OFM. (1888 – 1946)

14.  At GIOVANI FAUSTI  SJ. (1899 – 1946)

15.  At DANJEL DAJANI  SJ. (1906 – 1946)

16.  At GJON SHLLAKU  OFM. (1907 – 1946)

17.  Don NIKOLL GAZULLI (1893 – 1946)

18.  Don ALFONS TRACKI (1892 – 1946)

19.  Don LUIGJ PICI (1907 – 1946)

20.  Don ZEF MAKSEN (1901 – 1946)

21.  At BERNARDIN LLUPI  OFM. (1894 – 1946)

22.  Don LUIGJ PRENDUSHI (1896 – 1947)

23.  Don DEDË MAÇAJ (1920 – 1947)

24.  Don ANTON ZOGAJ (1905 – 1948)

25.  Don EJËLL KOVAÇI (1920 – 1958)

26.  Don DEDË MALAJ (1920 – 1959)

27.  Don ZEF BICI (1919 – 1968)

28.  Don MARK DUSHI (1920 – 1968)

29.  Don MARIN SHKURTI (1933 – 1969)

30.  Don SHTJEFËN KURTI (1898 – 1971)

31.  Don MIKEL BELTOJA ( 1935 – 1974)

32.  Seminaristi MARK ÇUNI (1919 – 1946)

?TË VDEKUN NË TORTURA:

33.  At LORENC MITROVIÇ  OFM. (1872 – 1943)

34.  At BERNARDIN PALAJ  OFM. (1894 – 1946)

35.  At SERAFIN KODA OFM. (1915 – 1947)

36.  Papa JOSIF PAPAMIHAJLI (1912 – 1948)

37.  Don ALEKSANDËR SIRDANI (1892 – 1948)

38.  Don PJETËR ÇUNI (1914 – 1948)

39.  Don DEDË PLANI (1889 – 1949)

40.  Don JAKË BUSHATI (1890 – 1949)

41.  Imzot JUL BONATI (1874 – 1951)

42.  Vlla GJON PANTALIA ( 1887 – 1947)

?TË VDEKUN PAK KOHË MBAS TORTURASH NGA SIGURIMI I SHTETIT:

43.  Imzot FRANO GJURAJ (1893 – 1947)

44.  Don ANTON MUZAJ (1921 – 1948)

45.  Don KOLEC PRENNUSHI (1902 – 1950)

46.  Don LAZËR JUBANI (1925 – 1982)

?TË VDEKUN NË BURGJE E KAMPE SHFAROSJE:

47.  Imzot VINÇENC PRENNUSHI  OFM. (1885 – 1949)

48.  Imzot ERRNESTO ÇOBA (1913 – 1980)

49.  Don MARK BICAJ (1911 – 1946)

50.  Don NIKOLL SHELQETI (1892 – 1947)

51.  Don EJËLL DEDA (1917 – 1948)

52.  Don NIKOLL LASKAJ (1898 – 1948)

53.  At GASPËR SUMA  OFM. (1897 – 1950)

54.  At PAL DODAJ OFM. (1880 – 1951)

55.  At KARLO SERREQI  OFM. (1911 – 1954)

56.  At KLEMENT MIRAJ  OFM. (1882 – 1956)

57.  At RROK GURASHI  OFM. (1894 – 1965)

58.  Don RROK  FRISKU (1892 – 1956)

59.  Don PJETËR  NOGA (TUSHA) (1873 – 1958)

60.  Don ANTON  DOÇI (1920 – 1973)

61.  Don MARK  HASI (1920 – 1981)

62.  Don LEC SAHATÇIJA (1906 – 1986)

63.  Don NIKOLL  GJINI (1911 – 1987)

64.  Don PJETËR GRUDA (1922 – 1989)

?VDIQËN MBASI VUEJTËN DËNIMIN:

65.  Imzot GJERGJ HABERI (1874 – 1950)

66.  Don ZEF  SHTUFI  (1879 – 1950)

67.  Don NDOC NIKAJ (1864 – 1951)

68.  Don MARK SHLLAKU (1865 – 1951)

69.  Imzot BERNARDIN  SHLLAKU  OFM. (1875 – 1956)

70.  At BUON GJEÇAJ  OFM. (1870 – 1957)

71.  At PAL ÇIURÇIJA  OFM. (1878 – 1957)

72.  At PASHKO GJADRI  SJ. (1877 – 1960)

73.  Don NIKOLL KIMZA (1878 – arratiset, vdes në Romë 1960)

74.  Don NDOC SUMA (1887 – 1962)

75.  Don TOMË LACAJ (1898 – 1962)

76.  At MARIN SIRDANI  OFM. (1885 – 1962)

77.  Don VLASH MUÇAJ (1918 – 1963)

78.  At LEONARD  SHAJAKU  OFM. (1887 – 1964)

79.  Don MEHILL ÇUNI (1871 – 1965)

80.  At ÇIRIL CANI  OFM. (1875 – 1967)

81.  Don LAZËR DEDI (1919 – 1967)

82.  Don PRENKË QAFALIA (1900 – 1967)

83.  Don NIKOLL SHLLAKU (1886 – 1967)

84.  Don NDRE  LUFI  (1878 – 1969)

85.  At FLORIAN BERISHA  SJ. (1897 – 1970)

86.  At MARK  HARAPI SJ. (1890 – 1974)

87.  At MARJAN PRELA  OFM. (1885 – 1974)

88.  At GJON KARMA  SJ. (1896 – 1975)

89.  Don PAL GJINI (1905 – 1975)

90.  At ALFONS ÇUNI  OFM. (1900 – 1976)

91.  Don NDUE SOKU  (1922 – 1976)

92.  Don LEKË DREDHAJ (1899 – 1976)

93.  At MËHILL  MIRAJ  OFM. (1909 – 1978)

94.  Don INJAC  GJOKA (1916 – 1979)

95.  At GEGË LUMAJ  OFM. (1904 – 1980)

96.  At  DONAT KURTI  OFM. (1903 – 1983)

97.  At  MËHILL TROSHANI  SJ. (1904 – 1983)

98.  At  SEBASTJAN DEDA OFM. (1916 – 1984)

99.  At  FILIP MAZRREKU OFM. (1913 – 1984)

100. At  FRANO KIRI  OFM. (1902 – 1986)

101. At  FERDINAND PALI  OFM. (1907 – 1986)

102. Don MARIAN ARTA (1905 – 1986)

103. At  AUGUSTIN ASHIKU OFM. (1906 – 1986)

104. At  PJETËR MËSHKALLA  SJ. (1901 – 1988)

105. Don KOLEC TONI (1932 – 1992)

106. Don NDOC SAHATÇIJA  (1904 – 1993)

107. At  PETRAQ ISAK (1914 – 1997)

108. Fra GASPËR JUBANI (1920? – 1992)

109. Fra Ndue VILA (1879 – 1956)

?KLERIKË QË U ZHDUKËN NGA SIGURIMI I SHTETIT KOMUNIST:

110. Don MATISH  LISNA (1924 – helmatisë 1958)

111. Don PRENKË NIKÇI (1921 – aksidentalisht 1974)

112. Don LAZËR SHELDIJA (1928 – 1988, vra në SHBA)

?VUEJTËN DËNIMIN  DHE ISHIN NË SHERBIM TË FESË MBAS VITIT 1993:

?25 Prill 1993 PAPA GJON PALI II – në SHQIPNI.

“....Të dashtun Vllazën e Motra! Sa herë në të kaluemen ju asht dashtë me ruejtë identitetin tuej. Me një angazhim të tillë, sikur edhe vetë ky shesh na e kujton, u shque figura e naltë e të Krishtenit Gjergj Kastriotit Skenderbeut, i respektuem nga Papët e Romës dhe përjetësisht i gjallë në kujtimin e Popullit Shqiptar...

Ajo që ka ngja në Shqipni, të dashtun Vllazën e Motra s’ ishte pa kurrë në historinë e njerzimit...”

Papa Gjon Pali II (Në Sheshin Skenderbej Tiranë)

Buletini Katolik Shqiptar, Vol.XIV. fq. 171, 1993. San Francisco USA.

113. Imz FRANO ILLIJA Argjipeshkëv i Shkodres (1918 – 1997)

114. Imzot NIKOLL TROSHANI (1915 – 1996)

115. Imzot ZEF SIMONI (1928 – 2009)

116. Imzot MIKEL KOLIQI ?KARDINALI  I – SHQIPTAR (1902 – 1997)

117. At ZEF PËLLUMBI  OFM. (1924 – 2008)

118. At ALEKS BAQLI OFM. (1918 – 1993)

119. At JAK GARDIN  SJ. (1905 – 1996)

120. Don ZEF GILA  (1916 – 2000)

121. At KONRRAD GJOLAJ  OFM. (1918 – 2000)

122. Don SIMON JUBANI  (1928 – 2011)

123. At LEON KABASHI  OFM. (1906 – 1998)

124. Don LUIGJ KÇIRA  (1925 – 2008)

125. Don NDRE KRROQI  (1922 – 1996)

126. At ANTON  LULI  SJ. (1910 – 1999)

127. At DIONIZ MAKA  OFM. (1910 – 2004)

128. Don NIKOLL MAZRREKU (1912 – 1996)

129. Don PASHKO MUZHANI (1915 – 1993)

130. Don NDOC NDOJA (1914 – 1996)

131. Don LORO NODAJ (1918 – 1996)

132. Don NDOC NOGAJ (1926 – 2011)

133. Don GJERGJ SIMONI (1935 –

134. Don ERRNEST TROSHANI (1928 –

135. Don MARTIN TRUSHI  (1933 – 1998)

136. At GJERGJ  VATA  SJ. (1915 – 2000)

137. At VIKTOR  VOLAJ  OFM. (1910 – 1995)

138. Don JAK  ZEKAJ  (1906 – 1995)

?MOTRA QË VUEJTËN DËNIME NË BURGJET KOMUNISTE:

139. Moter GJEORGJINA  BULGARECI (1928 – ?

140. Moter LILJANA RADOVANI (1925 – ?

?EDHE HARRESA ASHT VRASJE...E SHPESH, MA E RANDË SE PREJ PLUMBIT!

PO, MOS HARRONI... TË GJITHË PARA SE TË PUSHKATOHEN KANË THIRRË:

“RRNOFTË SHQIPNIA!”...

Shenim: Nga libri “KKSH perballë Gjenocidit komunist 1944 – 1991” Autor FR. 2013.(Vota: 8 . Mesatare: 3.5/5)

Komentoni
Komenti:


Gallery

Pëllumb Gorica: Magjia e bukurive të nëntokës sulovare
Fotaq Andrea: Një vështrim, një lot, një trishtim – o Zot sa pikëllim!
Pëllumb Gorica: Grimca kënaqësie në Liqenin e Komanit
Shkolla Shqipe “Alba Life” festoi 7 Marsin në Bronx
Kozeta Zylo: Manhattani ndizet flakë për Çamërinë Martire nga Rrënjët Shqiptare dhe Diaspora