Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Rrustem Geci: Historia në shpinë

| E diele, 28.02.2016, 09:19 AM |


HISTORIA NË SHPINË

 

Historinë që unë e kam në shpinë

është histori krejt  pakëz e njohur

një  histori  me  mungesë  emrash

një historie  do  thosha  e mohuar

një histori me  dhimbje    kokës

Historinë që unë e kam në shpinë

rëndë po e tronditë  sot  Kosovën

mbi këtë parajsë toke    gjelbërt

kam vërejtje  për kohën tonë, dhe

për cenzorët  që e mbajnë fshehur

Historinë që unë e kam në shpinë

rrahur  ma  kanë  për    vërtetën

rrahur  ma  kanë  për  fitoret, dhe

rrahur  ma  kanë për    ardhmen

Historinë që unë e kam në shpinë

poshtruar ma kanë    mëdhenjtë

dhe në çdo pas luftë    luftërave

pjesë të  tokave  m´i  kanë  marrë

Historinë që unë e kam në shpinë

i  mungojnë  shkrime     fillimit

librat që ne  vetë  i  kemi  shkruar

mungon gjuha  e    parëve  tanë

na mungon  alfabeti  i pellazgëve

Historinë që unë e kam në shpinë

është histori  e    gjitha epokave

histori  qytetëruese  e atdheut tim

shqipja është gjuha e parë e botës

gjuhë me 8  qind  rrënjë  tingujsh

Historinë që unë e kam në shpinë

I ka  130  shekuj  jetë  të qytetarit

130 shekuj të luftave  të pakryera

dhe 130 shekuj  me plis të bardhë

  parajsën, Kosovë - Shqipëri

nuk ka luftë që s´e ka një pikë lot

nuk  ka  luftë    s´e  ka  një  varr

dhe s´ka betejë që s´mëton fitoren!..

 

Rrustem Geci - Dortmund, 26 Shkurt, 2016

 

SHSHSHT, REVOLUCION!

 

Në shpirtin e trazuar    popullit  tim

këto vargje  do  ta gjejnë udhën e vet

Kosova  ende   ka  plagë  nëpër  trup

e turpshëm po i shtohen plagë të reja

 

  shesh  qytetarë     Kosovës, 

shesh! Kosova s´e ha turpin me bukë

Shshsht, në Kosovë, bëhet revolucion

diçka  e  madhe  po  lindet    Atdhe

 

Kosovë  e  lashtësisë 13 mijë vjeçare

asgjë e urtë  s´është  tek unë, prej s´e

zemërimi  ka nis të del në rrugë, s´ka

më fisnike s´e dora  e  bërë  e  grusht

 

Plagët e marra në Vjenë dhe Bruksel

dëmtojnë gurin  e  Shqipërisë etnike

dëmtojnë Shqipërinë e të palindurve

dhe dëmtojnë  Shqipërinë e nesërme

 

  shesh  qytetarë     Kosovës, në

shesh! Aty  ku  vetëdija  bën betejën

Kosovë, anulloj firmat e të dy larove

revolucionin për hero e njeh historia!..

 

Rrustem Geci - Dortmund, 22 Shkurt, 2016