Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


A duhet t'i jemi Austro-Hungarisë mirenjohës?

| E hene, 24.08.2015, 06:19 PM |


A duhet ti jemi Austro-Hungarise mirenjohes, aq sa i jemi SHBA per shtetin shqiptar?

Emisioni "Perqasje" trajtoi historine ne vemendje te nje dimesioni disi te ri te historiografise dhe rolit qe ka patur Austro-Hungaria ne themelimin e shtetit shqiptar. Autorja e librit "Si e krijoi Austro-Hungaria shtetin shqiptar" e trajton mirefillli te vertete nje gje te tille. Emisioni e shtroi ne forme pyetje kete teze, por sigurisht duhet vleresuar mirenjohja si insitucion i rendesishem. Ne kete drite veshtrimi duhet pyetur nese duhet ti jemi Austro-Hungarise per krijimin-themelimin e shtetit shqiptar, po aq sa i jemi SHBA-ve (Presidentit Widow Willson) per mos shperberjen e tij? Per te kuptuar me shume ndiqni emisionin...