Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


LB:Paqes së rrejshme mund t’i vijë fundi

| E shtune, 09.05.2015, 04:26 PM |


Sot, në Kumanovë, që nga orët e hershme të mëngjesit, po zhvillohen luftime në mes të shqiptarëve dhe forcave policore maqedonase. Ky zhvillim i ngjarjeve ka tronditur mbarë shqiptarët, të cilët janë gatshëm të radhiten në mbrojtje të qytetarëve të pafajshëm, të cilët jetojnë në trojet e veta në Republikën e Maqedonisë.

Zhvillimi i tillë e ngjarjeve ka kohë që është pritur! Moszgjidhja e çështjes shqiptare në përgjithësi dhe moszgjidhja e kësaj çështjeje në Maqedoni në njërën anë si dhe shovinizmi i egër maqedonas bashkë me politikën e papërgjegjshme të partive politike shqiptare në anën tjetër domosdo që do të çonin në tensionime të tilla e madje me rreziqe edhe për konfrontime lufte me përmasa të paparashikueshme.

Lëvizja për Bashkim dënon ashpër dhunën mesjetare të pushtetit maqedonas!

Lëvizja për Bashkim mbështet pa asnjë rezerve përpjekjet e shqiptarëve të Maqedonisë në rrugën e tyre për liri e barazi!

Lëvizja për Bashkim thërret faktorin politik shqiptar në Tiranë e Prishtinë që të bëjë krejt çka është e mundur në mbështetje të shqiptarëve në Maqedoni!

Lëvizja për Bashkim kërkon ndërhyrjen e menjëhershme të faktorit ndërkombëtar për ndaljen e dhunës maqedonase dhe për zgjidhjen e çështjes shqiptare!

Përndryshe, paqes së rrejshme, paqes në kurriz të shqiptarëve mund t’i vijë fundi!

Prishtinë, 9.5.2015

Lëvizja për Bashkim