Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Agim Gashi: Moj e bukura me shami

| E enjte, 22.01.2015, 07:26 PM |


AGIM GASHI

 

MOJ E BUKURA ME SHAMI

 

Moj e mira pritem pak,

Ftyren mblutë, mbrapa cullak,

Hije t´paska shamija ty,

Ndal ti shof ata dy sy.

 

Moj e bukur moj me shami,

Shpluet mbrapa shkon si atki,

Ti përmbrapa kur u shplove,

Pleq e t´ri na i tranove.

 

Dashuria ashtë si rreufeja,

Rrok të vjetra e vasha t´reja,

Kur të rrokë ajo rrufe

Nuk njef Zot e nuk njef fe.

 

Hajde, hajde byth bostane

Qysh si gave nanes tane,

Ta kam thane e ta them troç

Sonte t´pres në kallamoq.

 

Hajde, hjde moj vashë e re,

Sta shof ftyren si e ke,

E di si tu ka duk nana,

Hajde pra sonte te lama.

 

Sot atë nanë ti e ke të re

Bukuroshe mbi këtë dhe,

Nuk mbulohet me shami

PO ti moj çka dreqin ki?

 

22.01.15

Düren