Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Alma Çupi: Gratë e veja të Krushës

| E marte, 23.12.2014, 05:11 PM |


Gratë e veja të Krushes në “Histori Shqiptare”

Turshitë e tyre kanë marrë famë në të gjithë Kosovën

Alma Çupi këtë herë ka udhëtuar drejt Krushes, një fshat pranë Prizrenit në Kosovë, për të sjellë historinë e grave të veja, të cilat kanë krijuar një nga punishtet më të mëdha të prodhimit të turshive. Historitë e tyre janë sa të ngjashme aq dhe të ndryshme pas jetës që duhej të përballonin pas një Kosove të lirë dhe me familje të përgjysmuar.

Turshitë e këtyre grave kanë marrë famë në gjithë Kosovën dhe u kanë krijuar mundësi të ardhura grave që u vranë burrat gjatë luftës në Kosovë në 1999.


ABC NEWS