Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Fritz Radovani: Jam “akademik”

| E merkure, 05.11.2014, 07:20 PM |


Nga Fritz RADOVANI:

AKADEMIA   SHQIPTARE  E  ARTEVE  DHE E SHKENCAVE

ROBNINË  SLLAVO – KOMUNISTE   E  VULOSË:  “ÇLIRIM”

Simpoziumin shkencor

në përkujtim të 70-vjetorit të Çlirimit të Shqipërisë nga pushtimi fashisto-nazist

ditën e mërkurë, më 5 nëntor 2014, ora 10:00-13:30

Salla UNESCO, Muzeu Historik Kombëtar

Tirana Albania

***

Përgjegje nga Fritz RADOVANI:

 

Jam “akademik”

 

Gjithshka asht e shkrueme

Po, të gjitha të cungueme;

Per me i mbajtë t’ mblueme

Gjithshka e shtremnume...

Mos t’ them  t’ sakatueme

Shkurt, gjithshka e shëmtume.

 

Aty ku nuk dishmojnë:

Fillojnë e mohojnë ...

Kur i thue po rrejnë...

Fillojne e gënjejnë...

 

Ndonjëni asht ma trim...

Robnisë i thotë “çlirim”:

Unë nuk kam frikë...

Jemi “akademikë”!

Melbourne, 5 Nandor 2014.