Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Zeqir Lushaj: Nga kushedi pse!

| E diele, 09.02.2014, 08:00 PM |


Në vend të Një Cikli per Bjeshkët

(NGA KUSHEDI PSE!)

Zeqir Lushaj

 

-Lkeni dhe Rudinat e Lkenit, në Shtyllë të Grisë, ku është rritur vet autori-

 

…!

Të lodhura…

(Nga kushedi pse!)

Bjeshkët,

Një ditë,

Si papritur,

Shkundën krahët,

…Na vërvitën,

Në breg deti!

 

…!

Sa ta marrin veten

Pak,

Dhe… prap

Do të na tërheqin…

…Si magneti.

./.

------------

-Nga libri në dorëshkrim “Duhama e Valbonës”-