Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Kurrë ma, Fjala në Litar!

| E merkure, 11.09.2013, 10:05 PM |


-43 të denuar, internuar e pushkatuar

nga familja NELA të Kollovozit të Kukësit-

Shenim i Redaksisë:

Revista ZemraShqiptare ka shkruar jo pak per familjen Nela te Kollovozit të Kukesit. Kemi shkruar per shume te njohurin mesues-poet, te varurin e fundit nga diktatura komuniste Havzi Nela. Kemi shkruar per te afermit e tij në Nj, USA nje interviste familjare me Nelajt. nje reportazh nga dasma e Ismetit para pak javësh dhe kronika të tjera. E botojme kete shkrim jo vetem per vleren e ketij dokumenti rrenqethes, por edhe në solidarizim me një shkrim të zonjes Elida Buçpapaj të para pak ditesh pikrisht në pervjetorin e masakrimit të poetit kuksian Nela.

Pra sot po publikojme nje listë që themi se i ben të panevojshme fjalet tona per kete familje. Per fjalet, po mjaftohemi me titullin e ketij shkrimi:  -Kurrë ma, Fjala në Litar!

 

Havzi Nela

 

--------------------------

Kjo foto që shihni më poshtë, që mua më pëlqen ta diçitoj:

“Foto–monument”, jo vetem të afërmit, miqtë e të njohurit e Havziut,

por edhe lexuesit e thjeshtë, sikur na ndjek e na apelon nga pas:

-Heeej, kujdes! Kurrë ma, Fjala në Litar!

 

Hamit Nela, (Kusheri e moshatar me Havziun)

Zotri Hamit Nela është nga Kollovozi i Topojanit të Kukësit, afër-moshatarë dhe kusheri i poetit Havzi Nela. Eshtë i përndjekur e i përsekutuar politik dhe ka rreth gjysëm shekulli që punon e jeton në NJ të SHBA-së. Eshtë një besimtar i përkushtuar në rrugën e Zotit, njeri i njohur, i nderuar, me autoritet e respekt ndër bashkatdhetarë. Jeton me korrektësi vetveten e familjen e tij, dhe, nuk bën shumë lëshime ku mendon se i cënohet identiteti. Ndjehet mirë në debate me të tjerët dhe shquhet si atdhetar.

Redaktori i Pergjithshem i ZSh-së, zoti Lushaj, mik në familjen Nela në NJ, USA

-Ekskluzive per në ZSh, nga NJ, USA, 11 Shtator 2013-