Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Bedri Blloshmi: Presidenti Napolitano dekoron një bashkëpunëtore të sigurimit - Diana Çulin

| E marte, 06.11.2012, 07:14 PM |


PRESIDENTI NAPOLITANO DEKORON NJË BASHKËPUNËTORE TË SIGURIMIT.

NGA BEDRI BLLOSHMI

Z. Napolitano, nëqoftëse keni bërë ndonjëherë “punë shumë të mirë”, në karrierën Tuaj, keni bërë këtë herë duke dekoruar një sigurims. Ne të burgosurit politikë, të vlerësojmë në shkallën sipërore. Ju i keni dhënë “Urdhërin e Meritës të Republikës së Italisë” (OMRI), një personi, që ka qënë familjarisht me sigurimin famkeq të komunizmit në Shqipëri qysh në vitin 1951. Në periudhën kur kjo sigurimse ka punuar në gazetën “Drita”, babai i saj ka qënë shefi i hetuesisë së përgjithshme në Ministrinë e Punëve të Brendëshme. Në këtë kohë është arrestuar, torturuar dhe më pas pushkatuar poeti dhe mësuesi Genc Leka.

Këtë vepër të sigurimses juve ndoshta nuk e dini, por unë bashkëngjitur po e botojë reçencën e cila mban firmën e Diana Çulit, për poezitë e poetit Genc Leka.

Z. President, në se do të dinit këtë fakt, cili do të ishte dekorata e shtetit italjan që do t’I akordonit Diana Çulit?

Në vijim është vendimi dhe reçenca.