Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Agim Gashi: Kadri Mani

| E marte, 30.10.2012, 09:41 PM |


Agim Gashi

KADRI MANI

Vjen një lajm e më trondit
Vjen një lajm gojën ma ngrin,
U shkym ylli i Kosovës -
Kadri Mani në Prishtinë.

A e njeh ti Kosovë trime
Atë burrë t'urtë e guximtar,
Që për ty e shkriu jetën
Kadri Mani luftëtar.

Kot Serbia ndërton burgje
Kot të vjen pas policia,
Kadri Mani burrë mbi burra -
Zani yt asht vetë liria!

II
Kush po del ne ballë t'Kosovës
Kush po hyn në luftë i pari,
Nuk pret lutje nuk pret thirrje,
Kadri Mani - atdhetari.

Me këtë kangë të zemrës sime
Të kujtoj unë ty me mall,
Ku i ka trimat Kosova
Kadri Mani trim i rrallë.

Kot Serbia ndërton burgje
Kot të vjen pas policia,
Kadri Mani burrë mbi burra -
Zani yt asht vetë liria!

28.10.2012
Düren

Falenderoj miku tim, poetin dhe gazetarin Faruk Tashollin për ndihmen e dhënë për përpilomin e këngës e cila sëshpejti duhet të regjistrohet!