Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Zenel Çeliku: Nju Jork - revista Adarri dhe një shqiptar

| E marte, 23.10.2012, 07:14 PM |


Nju Jork-revista prestigjoze ADARRI dhe nje shqiptar

Nga Zenel Çeliku

Rreth 3 muaj më parë,  kam bërë një shkrim ku lajmërova se, unë – Zenel Celiku, pas një përvoje 18 vjecare në gazetari, jam shpërblyer, jam vlerësuar me Cmimin e madh “GOLD Nju Jork 2012”, dhe Cmimin shumë prestigjz EXELENC në gazetari.E vërteta është se kjo është një ngjarje e rrallë për ne shqiptarët, në një Darkë Gala, laurohet një figurë njëherazi me dy cmime, dhe ky eshte shqiptar I quajtur Zenel Celiku.Lidhur me këteë ngjajre,  unë kamë zgjedhur modestinë si mjetin më njerëzor peër të lajmëruar për suksesin tim I cili është I pari I këtij lloji në Shqipëri, por pa shumë publicitet brënda vëndit tim.Për të mos bërë shumë komente rreth këtij cmimi të madh, dua të ndalem tek një tjetër moment shumë të rëndësishëm lidhur me publikimin jashtë Shqipërisë për këtë Cmim që unë kamë marë, si shpërblim I një pune shumë vjecare.Mbas 5 maujve që unë jam vlerësuar me  Cmimit “GOLD Nju Jork 2012” , dhe Cmimin shumë prestigjz EXELENC, sot unë mora nga Konventa Botërore, një revistë ku në pamjen e parë të sajë, në kopertinën e sajë, janë një foto e vogël e presidentit amerikan,  dhe një foto  vogël e atij kinez, ndërsa fotoja e ime, pushton tërë faqen e kopertineës së revistës prestigjoze ADARRI.Brënda revistës janë edhe tre foto të tjera të miat shume të bukura dhe me komente mjaft vlerësuese për mua dhe për median time-Agjensineë te Lajmeve TIR-FAX.Revista brënda sajë, pasqyron mjaft mirë moment nga dhënien e cmimeve që u dhanë në Darkën Gala më 28 Maj në hotel Maquis Marriot- Manhaten NY.Sigurisht që ky është një tjetër moment shumë interesant dhe shumë kredibël, sepse kjo revistë është e njohur në shumë vende të botës.

Revista ADARRI ku në pajen ballore ka foton time të madhe, gjithashtu edhe dy presidentët e lartpërmendur, ka edhe tre foto dhe komente te tjera, ku njëra foto e imja me Presidentin e Konventës,  ka pushtuar dy faqe.ADARRI është botuar në Nju Jork dhe eshte e destinuar edhe per në shtete të tjera në SHBA, por është e rëndësishme të theksoj se, kjo revistë është shpërndarë neë 98 vënde që ishin pjesmarëse në Konventën Botërore të Vlerësimit të Figurave-më 26 deri 28-Maj 2012, në Manhaten-Nju Jork.Botimi dhe shpërndarja e kësaj reviste me një emër të madh, ku në kopertinën e saj ka foton e madhe t’imen me trofe në dore, I shoqëruar nga përkthyesi im ne kete event te madh-Bledi Celiku, pa dyshim është një tjetër eveniment historic për mua, stafin tim dhe për familjen time, të cilët më kanë frymëzuar në misionin e gazetarit.Fotoja ime , nëpërmjeët revists ADARRI ka bërë xhiron të madhe, në 98 vënde të ndryshme të botës-kjo është gati—gati e pabesueshme.Pa dyshi, familja ime, të afërmit e mi, stafi im I gazetarëve, shumë miq  dhe dashamirës, janë lajmeruar nepermjet internetit për ekspozen e kësaj reviste që vjen për të parën herë në Shqipëri.Pa dyshim, Cmimi I madh “GOLD Nju Jork 2012,  dhe Cmimin shumë prestigjz EXELENC, jane ne etazherin tim me te shtrejte.Tani, edhe ADARRI revistë,  eshte ne bibloteken time, duke I ruajtur si syte e ballit si pasuri shume te cmuar, por jo vetem per mua.Sigurisht qe keto dy suksese te medhaja, më obligojnë edhe më shumë në punën dhe misionin tim si gazetar.Në këto rrethana, nuk dua të delem ne keto dy evenimente historike dhe te madhaja, duke dashur të mos dëgjoj ndonjë xhelozi momentale lidhur më këto suksese, nuk dua të ndalem, por me shumë optimizëm dhe forcë, do të vazhdoj të punoj në këtë profesion që unë zgjodha 18 vite më parë.Duke dashur të falenderoj lexuesit e këtij shkrimi, dua ti them se, Cmimi “GOLD Nju Jork 2012, dhe Cmimin shumë prestigjz EXELENC, jane sic thash me lart, pasuri shuem e cmuar e cila rrjedh nga një pune maramendëse.Tashme , revista ADARRI, me ben apel dhe me detyron qe, për ta mbajtur suksesin të fresket , duhet punë, më shumë punë,  dhe vetëm punë.Une jua premtoj të gjithë dashamirësve të mi, gjithashtu edhe lexuesve të respektuar,  se tani e tutje fillon një punë akoma më intensive për mua, që zëri I këtij Lajmi,  të mbahet I frekeët për shumë kohë.