Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Themelohet Lidhja e Diasporës Shqiptare për Maqedoni

| E premte, 28.09.2012, 05:28 PM |


Me iniciativë të Komunitetit Shqiptaro-amerikan të Illinoisit, diaspora shqiptare ka hapur dinamikën e re të organizimit dhe të veprimit të saj në përputhje me realitetet aktuale ku jeton dhe vepron dhe me realitetet socio-politike –institucionale të Atdheut.

Në këtë drejtim, mbrëmë në New Jersey u zgjodh Këshilli nismëtar për themelimin e Diasporës Shqiptare për Maqedoni, që do funksionojë si një lidhje e shoqatave të diasporës shqiptare në Amerikë, në Kanada, Australi, Europë dhe Azi.

Misioni i lidhjes të Diasporës Dhqiptare për Maqedoni do të jetë vendosja e lidhjeve dhe e koordinimeve të qëndrueshme ndërmjet komuniteteve te diasporës shqiptare në këto kontinente me qëllim për ta fuqizuar aktivizmin dhe përgjegjësinë e diasporës përballë sfidave aktuale dhe të ardhme, dhe për ta trajtuar diasporën shqiptare si pjesën vitale dhe të pandashme të trungut kombëtar, duke u angazhuar për ndërlidhjen institucionale të saj më organizmat institucional të Atdheut.

Këshilli nismëtar i zgjedhur mbrëmë, që e përbëjnë: Xhevat Sherifi (Illinois), Ramazan Veliu (New Jersey), Fluturim Rizvani (Connectiket), Emin Egriu (New York), Haxhi Dauti (New Jersey), Skender Kodra (Brooklyn), Seladin Sinani (Bryksel-Europe), Sali Bolati (Bronx) dhe Musa Lamallari (Londër), gjer në përfundimin e institucionalizimit të saj, do kryesohet nga promotori i kësaj nisme, Xhevat Sherifi nga Komuniteti Shqiptaro-Amerikan i Illinoisit.