Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Përparim Hysi: Dhimbje për ata që ikën...

| E merkure, 23.05.2012, 06:00 PM |


Dhimbje per ata  qe iken...

(elegji)

Nga Përparim Hysi

E ndjej dhimbjen der ne shpirt
E ndjej dhimbjen gjer ne zemer
Ku qe Zoti ate dite?
Ajo dite,si ferr,si shemer!

Qafe e Vishes,o moj qafe!
Pse u ktheve ne mandate
Cast  i zi,i ziu cast
Pse i more ti meqafe?

Qene te rinj e si pellumba
Shpirti i tyre u befte drite
Mu ne shpirt sikur kam plumba
Plage e kam dhe timin shpirt.

Qene nisur si per feste
Autobuzi vec oshtinte
Veshur dita ne te zeze
Qafa zu dhe ulerinte!

Festa ja u kthye ne gjeme
Gjeme e madhe ane e mbane
Kujt sot zemra nuk i dhemb?
Kush flet shqip vec zi po mban.

Iken,iken...fluturuan
Qe te gjithe ne Parajse.
Zemrat tona i copetuan
Mallkuar qofshe,i ziu cast!

23 maj 2012