Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Niko Kacalidha: Apokalips

| E hene, 12.03.2012, 07:53 PM |


Niko Kacalidha

 

Apokalips

 

Ditën e parë me një grusht balte magjike

krijoi duart. I shtrëngoi me të tijat

dhe u bind që s’ia mernin.

 

Ditën e dytë me një gurrstrëralli krijoi

sytë. U afrua ti shihte. “Të miat,

tha, janë më trasparente”.

 

Ditën e tretë i fryu në gojë me një gjethe.

Dhe doli zëri me një “Oi…oi..”

 

Ditën e katërt me një copë argjili krijoi

zemrën. E kurdisi me të tijën dhe

provoi rahjet.Dhe tha : ‘’ s’më arijnë’’.

 

Ditën e pestë krijoi muskujt. I shtypi

muskujt e lodrës, të mos qenë më të

fryra  se ato të tijat.

 

Ditën e gjashtë krijoi gjakun, i tmeruar

pa lodrën që vrapoi me magjinë e rendjes

   dhe e ndoqi të bukurin pas drurëve të

   parajsës për ti kujtuar apokalipsin.

 

Ditën e shtatë, ua la poetëve ta bënin botën

   nga e para.