Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Zeqir Lushaj: Dhuratat e miqëve, na gëzojnë (XVIII)

| E diele, 11.03.2012, 04:04 PM |


NËNGURRA…, E SELIM NËNGURRËS

 

Kulla tipike shqiptare, prezenton jo veç librin e Selimit, por krejt

    Istogun, Pejen, Kosovën e më gjërë, Shqipërinë e Kastriotit.


                             --------------------------------

 Disa pjesë të shkëputura nga libri prej 152 faqesh ku jeta e Istogut,

si historike, shoqrore, arsimore e kulturore, e traditave e besimeve,

pozita gjeografike e shpirtërore e asaj ane, del më së miri në pah.

15 rrjeshtat që vijnë më poshtë, i kemi shkëputur nga pasthënia,

në faqen 150 të monografisë “Nëngurra e Istogut”. Ato, janë si një

 homazh për të parët,  dhe krenari, për ata që do të vijnë më pas…

 

Redaktori M. Blakaj, ka mbuluar shpindinën e librit, me një reçensë.

Shënim:

Redaktori i revistës ZemraShqiptare, i nderuari Selim Nëngurra, (ish-Hasanaj), ka edhe një libër tjetër në proçes botimi, libër me vjersha shumë të bukura, me titull, “Fluturoj mbi Podgur”. Unë, kam nderin dhe kënaqësinë që jam redaktor i atij libri të deputetit komunal në Norvegji, të  publiçistit pejan S. Nëngurra, ndërsa reçenzent, është firma e njohur lezhjane, Daniel Gazulli.

E urojmë me gjithë zemër, (koleg e kusheri) Selimin, për punën e madhe që ka bërë e bën në fushën e kulturës, publiçistikës si dhe  të letërsisë, të propogandimit të historisë e të traditave mbarëkombëtare, në shërbim të atdheut tonë të përbashkët, me emrin Shqipëri.

E veçanta e Selimit është se, në qoftëse në gazeta e revista të përditëshme është pak i ashpër e kritik pa kompromis, në libra është shumë i ndjeshëm, objektiv, i dashur e i dhimshëm, deri në nostalgji, çka flet se, Ai, anon më shumë nga shkrimtari.

I dëshirojmë jetë të gjatë, dhe, lartë e më lartë në karieren shtetrore në perëndim, e pse jo, edhe në Atdhe, për të cilin, Atij dhe ne të tjerëve në mërgim, na digjet aq shumë zemra!

--------------------------

(Ekskluzivisht për ZemraShqiptare, postuar nga redaktori ynë në NJ, USA, mars 2012)