Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Bedri Tahiri: K?nga e Ribashkimit

| E diele, 11.03.2012, 03:55 PM |


N? 100- vjetorin e Pavar?sis? s? Shqip?ris?

 

Bedri TAHIRI

 

K?NGA E RIBASHKIMIT

 

Thon?: Vaji i burrit ?sht? k?nga

K?t? e m?sova gjat? f?mij?ris?

Kur im gjysh qe kthyer nga betejat

Dhe m? nanuriste p?r trimat  e liris?

 

Çudi: Si dje, si sot e si edhe nes?r

Nuk ndryshuaka gjithaq  njer?zia

Nd?rruakan  vet?m koh?t e  zakonet

Her?  m? t? mira, her? m? t? k?qija

 

Pse  para nesh kryeulur rri  historia?

Si tekanjoze smirake e z?n? n? faj

Dhe,pas nj? shekulli  i erdhi mund?sia

Ta korrigjoj burr?risht gabimin e saj

 

K?nga jon? prap? nuk do t? ndalet

Por do ta k?t? krejt tjet?r kuptim

Jo, m? nuk jemi si dikur p?rgjumur

Do  jet? nj? k?ng? p?r  RIBASHKIM!

 

Galic?, 17 shkurt 2012

 

 

Krenaria jon?

 

Kisha lexuar kaher? n?p?r  libra

M? rr?fenin edhe pleqt? urtak?:

Kur mblidheshin Malet e Dibr?s

Dridheshin keq armiqt? e  pabes?

 

Dija p?r dibran?t murator? e trima

Q? po- po e jo- jo e kishin zakon

P?r Sin?n, Gardhin e hiret e Çidhnis?

Ku krenaria jon?, Gjergji, u nanuris?

 

Nj? gj? nuk e kam ditur  m? par?

Derisa e pash? vet? me syt? e mi

Se Gjergj Kastrioti  pip n? k?mb?

Rrezatonte atdhedashuri n? Peshkopi

 

Aty u pash? edhe  t?  tjera  mrekulli:

Njer?z t? mir?, vende, zakone e histori

Njoha edhe Prenç?t mikprit?s e trima

Kalan? e Dod?s e Lum?n p?rplot lavdi...

 

Peshkopi, 26 shkurt 2012