Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Koço Sterjo: Shqiptaret

| E premte, 02.03.2012, 06:08 PM |


Koço Sterjo

 

SHQIPTARET

 

Qylafet e bardhe si pirinj akulli

S'ua ftohen dot koken ne ere

Dhe,ku i nderruan me sece borsalinash,

Mbeten ata,qe ishin perhere.

 

Furre e ndezur ne shekuj

Dhe e paftohur assesi,kurre.

Nje buke per te qene s'e ka pjekur,

Nje buke,pa le me shume.

 

Ne mijevjecaret,qe vijne,

A do te ftohen secet,valle,

A,valle,do te shkrijne pirinjte,

Sidoqofte,do te mbeten te gjalle.