Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Poezi nga Engjëll Koliqi

| E shtune, 28.01.2012, 05:22 PM |


Engjëll Koliqi

 

 

DUA T’I SHËRBEJ DASHURISË

 

Unë

Engjëlli i stinës së pestë

Kudo jam

Dhe në çdo kohë

Me të gjitha fuqitë

Dhe aftësitë

Dua t’i shërbej

Dashurisë

Dhe vetëm dashurisë

Gëzuar!

                        Poggio Mirteto (Rieti), 9 janar 2012

 

ME FJALËN E PARË

 

Haptas

Dhe publikisht

E themi qëllimin e fundit

Që është baras

Me dashurinë

                        Monterotondo (Romë), 9 janar 2012

 

KJO STINË ËSHTË E PESTA

 

Eni o njerëz të mirë

Gëzohuni bashkë me mua

Veproni

Të gjithë njezëri

Jemi në stinën e pestë

Që me krenari

Mbanë emrin e dashurisë

Eni

Të gjithë bashkë

Të veprojmë

Konkretisht

Në aktet e bekuara

Eni!

                        Monterotondo (Romë), 9 janar 2012

 

DRITË DASHURIE

 

Më mba të fortë

Dhe të paepur

Në udhën e vështirë

Por shumë të sigurtë

Të amshimit

Të dashurisë

                        Romë, 9 janar 2012

 

NJË VAJZË

 

Në vallen e tyre të zbehtë

Vetëm një vajzë shkëlqen

Në botën e tyre

Një vajzë bëhet ylber

Për të sjellë shiun e dashurisë

Edhe këndej

Një vajzë rregullon ritmin e zemrave tona

                        Romë, 9 janar 2012

 

NË PJESËN TONË

 

Siç kanë bërë stërgjyshërit tanë

Në shekujt e parë

Të erës sonë

Mbjellim

Bilashnjokë historikë

Të dashurisë

                        Qytet i Vatikanit, 9 janar 2012

 

ZEMRA ËSHTË PLOT

 

Në këtë stinë të madhe

Me emrin e dashurisë

Zemra ime

Është plot e përplot

Me gaz

Sukseset dhe dëshirat

Radhiten çdo ditë e më shumë

Oh sa bukur!

                        Qytet i Vatikanit, 9 janar 2012

 

S’ËSHTË VONË

 

Mos ngurroni

O njerëz të mirë

Eni të gjithë

Vallja e dashurisë ju thërret

Kurrë s’është vonë

Eni

Shekullin

Dhe botën

T’i ndryshojmë

                        Qytet i Vatikanit, 9 janar 2012

 

SIPAS VENDIMIT TË RI

 

Duhet të vazhdojmë

Me ritëm të njëjtë

Shtigjeve të mrekullive

Gjithherë

Në shërbim të dashurisë

                        Qytet i Vatikanit, 9 janar 2012

 

SIPAS TREGIMIT

 

Është vërtetuar

Se aktet e dashurisë

Ëmbëlsojnë

Dhe zgjasin

Jetën e njerëzve

Në mbarë botën

                        Qytet i Vatikanit, 9 janar 2012

 

MUZIKË E RE

 

Në kremten e madhe

Të lirisë

Për befasinë e bukur

Të botës

Dhe të njerëzisë

Kemi një muzikë të re

Që i përket plotësisht

Dashurisë

Gëzuar!

                        Romë, 9 janar 2012

 

FILLIMI

 

Gjithnjë duke menduar

Fundin e lumturuar

Ne bijtë e dashurisë

Fillojmë

Me suksese evidente

Që në hapin e parë

Thërrasim me të madhe

Fuqinë e mrekullueshme

Të dashurisë

                        Romë, 9 janar 2012

 

ZEMËR E ALARMUAR

 

Herë e djeg

Herë e ngrinë

Shpirtin

Zemra e sfiduar

Shumë e alarmuar

Me rregulla t’intereseve

Medet

Edhe sivjet

...

                        Romë, 9 janar 2012

 

N’ATË KOHË

 

Sado që na kanë shtypur

Kemi qenë më të fortë

Protagonistë të parë

Të historisë

Dhe të dashurisë

Kemi vulosur

Aktin e mrekullueshëm

Për stinën e pestë

Krejtësisht kushtuar

Dashurisë

                        Romë, 9 janar 2012

 

NË TELIN E PARË

 

Prodhohen tingujt më t’ëmbël

Të këngëve të bukura

Të dashurisë

Që ne i këndojmë

Çdo ditë

                        Romë, 9 janar 2012

 

VOGLIO SERVIRE ALL’AMORE

 

Io

Angelo della quinta stagione

Sia dove sono

E in ogni tempo

Con tutte le forze

E le capacità

Voglio servire

All’amore

E soltanto all’amore

Evviva!

                        Poggio Mirteto (Rieti), 9 gennaio 2012

 

CON LA PRIMA PAROLA

 

In aperto

E pubblicamente

Diciamo l’ultimo scopo

Che è uguale

Con l’amore

                        Monterotondo (Roma), 9 gennaio 2012

 

QUESTA È LA QUINTA STAGIONE

 

Venite o buona gente

Rallegratevi insieme a me

Operate

Tutti unanimi

Siamo nella quinta stagione

Che con orgoglio

Tiene il nome dell’amore

Venite

Tutti insieme

Operiamoci

Concretamente

Nei benedetti atti

Venite!

                        Monterotondo (Roma), 9 gennaio 2012

 

LUCE DELL’AMORE

 

Mi tiene forte

E indomito

Nella strada difficile

Ma molto sicura

Dell’eternità

Dell’amore

                        Roma, 9 gennaio 2012

 

UNA RAGAZZA

 

Nella loro pallido ballo

Soltanto una ragazza splende

Nel loro mondo

Una ragazza diventa arcobaleno

Per portarla la pioggia dell’amore

Di qua

Una ragazza regola il ritmo dei nostri cuori

                        Roma, 9 gennaio 2012

 

NELLA NOSTRA PARTE

 

Come hanno fatto i nostri bisnonni

Nei primi secoli

Della nostra epoca

Seminiamo

Storici alberelli

Dell’amore

                        Città del Vaticano, 9 gennaio 2012

 

IL CUORE È PIENO

 

In questa grande stagione

Con il nome dell’amore

Il mio cuore

È pieno e strapieno

Del sorriso

I successi e la voglia

S’infilano ogni giorno in più

Oh, che bello!

                        Città del Vaticano, 9 gennaio 2012

 

NON È TARDI

 

Non esitare

O buona gente

Venite tutti

Vi chiama il ballo dell’amore

Non è mai tardi

Venite

Il secolo

E il mondo

Cambiamoli

                        Città del Vaticano, 9 gennaio 2012

 

SECONDO LA NUOVA DECISIONE

 

Dobbiamo continuare

Con uguale ritmo

Nei varchi dei miracoli

Sempre

Al servizio dell’amore

                        Città del Vaticano, 9 gennaio 2012

 

SECONDO IL RACCONTO

 

Si è verificato

Che gli atti dell’amore

Dolcificano

E prolungano

La vita della gente

Nell’intero mondo

                        Città del Vaticano, 9 gennaio 2012

 

NUOVA MUSICA

 

Nella grande festa

Della libertà

Per la bellissima sorpresa

Del mondo

E dell’umanità

Abbiamo una nuova musica

Che pienamente appartiene

All’amore

Evviva!

                        Roma, 9 gennaio 2012

 

L’INIZIO

 

Sempre pensando

La beata fine

Noi figli dell’amore

Iniziamo

Con evidenti successi

Dal primo passo

Chiamiamo alla grande

La meravigliosa potenza

Dell’amore

                        Roma, 9 gennaio 2012

 

CUORE ALLARMATO

 

A volte brucia

A volte congela

L’anima

Il cuore sfidato

Tanto allarmato

Con regole degli interessi

Purtroppo

Anche quest’anno

                        Roma, 9 gennaio 2012

 

IN QUEL TEMPO

 

In quanto che ci hanno calpestato

Siamo stati forti

Primi protagonisti

Della storia

E dell’amore

Abbiamo timbrato

Il meraviglioso atto

Per la quinta stagione

Totalmente dedicata

All’amore

                        Roma, 9 gennaio 2012

 

NEL PRIMO FILO

 

Si producono i più dolcissimi sogni

Delle benedette canzoni

Dell’amore

Che li cantiamo

Ogni giorno

                        Roma, 9 gennaio 2012

 

 

 

ME  FJALËN E CAKTUAR

 

Pëqëndrojmë

Vëmendjen e të gjithëve

Dhe njerëzinë orientojmë

Shtigjeve të bekuara

Të dashurisë

-

Gëzuar!

                        Stubëll, 14 prill 2011

 

MBAHEMI TË FORTË

 

Sado që të vështira

Dhe të rrezikshme

Janë sfidat

E kësaj të pestës stinë

Unë edhe mbretëresha

Mbahemi të fortë

Qëndrojmë vertikalisht

Me krenarinë fizike

Dhe morale

Edhe shpirtërore

...

                        Stubëll, 14 prill 2011

 

TRILLIME TË BUKURA

 

Në vargjet tona të dashurisë

Me të cilat i bëjmë

Poezitë e kësaj stine

Kemi plot

Trillime të bukura

Por nuk na mungon

Realiteti

                        Stubëll, 14 prill 2011

 

NË MREKULLINË E RE

 

Jemi bërë të vlefshëm

Dhe udhëheqës

Në të gjitha aktet e bekuara

Të dashurisë

-

Gëzuar!

                        Stubëll, 14 prill 2011

 

SHTATËQINDESHTATËDHJETESHTATË

 

Shekulli i tyre ka vetëm

Shtatëqindeshtatëdhjeteshtatë vite

E në çdo vit i bëjnë

Shtatqindeshtatëdhjeteshtatë krime të rënda

 

Dita jonë e dashurisë

Ka shtatqindeshtatëdhjeteshtatë mrekulli

E në çdo mrekulli ka

Shtatëqindeshtatëdhjeteshtatë gëzime

                        Stubëll, 14 prill 2011

 

TOKA

 

Kjo tokë e bekuar

Ka lindë të gjitha qeniet e gjalla

Njeriun dhe dashurinë

Rritë shumë projekte

Të dashurisë

Dhe të lumturisë

 

Kjo tokë e mallkuar

Mbulon me dheun e zi

Shkrinë dhe zhdukë

Të gjitha qeniet

Edhe njeriun

...

Shumë gjak pi

Shumë trupa han

Shumë...

                        Stubëll, 14 prill 2011

 

MES KTHESAVE

 

Mirë i hapim sytë

Dhe

Duke analizuar sfidat paraprake

Përgatitemi

Për sfidat e reja

Gjithnjë me venom dashurie

                        Stubëll, 14 prill 2011

 

NË HESHTJE

 

Kur është në pyetje dashuria

Nuk është nevoja të flasim

Në heshtje merremi vesh

Dhe veprojmë

Në heshtje

Bëhemi protagonistë dhe fitues

                        Stubëll, 14 prill 2011

 

MES QIELLIT E TOKËS

 

Varur në ëndërra

Dhe në shpresa

Vuajnë dhe rrezikojnë

Derisa të vijë vbdekja

E t’i zhdukë

                        Stubëll, 14 prill 2011

 

BRENDA NË MARRËVESHJE

 

Para së gjithash

Bërthamë vitale

Dhe vendimtare

Është

E bekuara dashuri

                        Stubëll, 14 prill 2011

 

TEJ ZHURMËS

 

Hasen mosmarrëveshje

Telashe

Dhe fërkime

Edhe me krime

Madje

Deri në tragjedi

                        Stubëll, 14 prill 2011

 

CON LA DETERMINATA PAROLA

 

Concentriamo

L’attenzione di tutti

E orientiamo l’umanità

Nei benedetti varchi

Dell’amore

-

Evviva!

                        Stublla, 14 aprile 2011

 

TENIAMOCI FORTI

 

In quanto che difficili

E pericolose

Sono le sfide

Di questa quinta stagione

Io e la regina

Teniamoci forti

Resistiamo verticalmente

Con l’orgoglio fisico

E morale

E spirituale

                        Stublla, 14 aprile 2011

 

BELLI INVENZIONI

 

Nei nostri versi dell’amore

Con i quali facciamo

Le poesie di questa stagione

Abbiamo pieni

Delle belli invenzioni

Ma non ci manca

La realtà

                        Stublla, 14 aprile 2011

 

NEL NUOVO MIRACOLO

 

Siamo diventati validi e utili

E guidatori

In tutti benedetti atti

Dell’amore

-

Evviva!

                        Stublla, 14 aprile 2011

 

SETTECENTOSETTANTASETTE

 

Il loro secolo ha soltanto

Settecentosettantasette anni

In ogni anno li fanno

Settecentosettantasette crimini pesanti

 

Il nostro giorno dell’amore

Ha settecentosettantasette miracoli

E in ogni miracolo ci sono

Settecentosettantasette gioie

                        Stublla, 14 aprile 2011

 

LA TERRA

 

Questa benedetta terra

L’ha nato tutti gli esseri vivi

L’uomo e l’amore

Cresce tanti progetti

Dell’amore

E di felicità

 

Questa maledetta terra

Copre con la terra nera

Scoglie e scompare

Tutti gli esseri

Anche l’uomo

Tanto sangue beve

Tanti corpi mangia

Tanto …

                        Stublla, 14 aprile 2011

 

TRA LE CURVE

 

Apriamo bene gli occhi

E

Analizzando le precedenti sfide

Prepariamoci bene

Per le nuove sfide

Sempre con norme dell’amore

                        Stublla, 14 aprile 2011

 

IN SILENZIO

 

Quando è in questione l’amore

Non è necessario parlare

Mettiamoci d’accordo in silenzio

Operiamo

In silenzio

E diventiamo protagonisti e vincitori

                        Stublla, 14 aprile 2011

 

TRA IL CIELO E LA TERRA

 

Pendenti nei sogni

E nelle speranze

Soffrono e rischiano

Finche arriva la morte

E li scomparisce

                        Stublla, 14 aprile 2011

 

DENTRO NELL’ACCORDO

 

Prima di tutto

Seme vitale

E decisiva

È

Il beato amore

                        Stublla, 14 aprile 2011

 

OLTRE IL RUMORE

 

S’incontrano disaccordi

Guai

E scontri

Anche con crimini

Anzi

Fino alle tragedie

                        Stublla, 14 aprile 2011

 

KUR DËGJOHET ZEMRA

 

Menjëherë merret vendimi

Dhe me gëzim

E me krenari

Fillohet

Me aktin e parë

Të dashurisë

                        Kllokot, 15 prill 2011

 

MES RRUGËVE TË DASHURISË

 

Me mbretëreshën e lume

Oaza kënaqësie gjejmë

Me kopshtije të bukura

Mbushur me lule verore

Thithim nektarin

Dhe vazhdojmë

...

Pushim të merituar

Por edhe punë të mëdha dashurie

Realizojmë

                        Kllokot, 15 prill 2011

 

EDHE NË KËTË UDHËTIM

 

Mendimet kanë fluturuar

Në shumë botëra

Shumë projekte janë bërë

Edhe janë realizuar

Shtigje të reja janë hapur

Me përspektiva të ndritshme

...

Dalëngadalë

Po arrij në cak

                        Ferizaj, 15 prill 2011

 

VETËM PËR TY MENDOJ

 

O mbretëresha e mrekullive

Të jesh e bindur

Edhe Zotin ta falënderosh

Unë Engjëlli Yt

Kudo që shkoj

E çkado bëj

Gjithmonë

Për Ty

Dhe vetëm për Ty

Mendoj

                        Prizren, 15 prill 2011

 

PRANVERË ËSHTË

 

O njerëz të mirë

Besoni

Dhe ecni me vullnet

Në stinëne re

Me dashuri bëhen mrekullitë

Sidomos në këtë stinë

Se pranverë është

Stina e gjallërisë së dashurisë

                        Prizren, 15 prill 2011

 

DIMËR I RIKTHYER

 

Edhe moti është trullosur

N’udhëkryqin e epokave

Si me venom

Kjo borë e vonë

Ka dashur të na i ngrijë zemrat

Por është shkrirë

Menjëherë

Nga ngrohtësia e dashurisë

                        Kukës, 15 prill 2011

 

NË FILLIM

 

Pasi të kemi shfletuar historinë

Hapim rregulloret

Për ta realizuar

Sa më denjësisht

Manifestimin vendimtar

Të dashurisë

                        Kukës, 15 prill 2011

 

NË ZEMËR TË RREZIKUT

 

Ngrohen dhe ftohen

Shumë koka autorësh

Edhe protagonistësh

...

Shumë e ndjeshme është

Dashuria

                        Rëshen, 15 prill 2011

 

MREKULLI PRANVERORE

 

Të gjitha gjallesat bimore

Janë mbushur me gjethe

Dhe me lule të bukura

E të shijshme

Në të gjitha relievet e dashurisë

Ylberë të bukur pijnë ujë

Kudo jetë

Kudo kënaqësi

Sa e ëmbël kjo histori

Në të pranverës mrekulli

                        Milot, 15 prill 2011

 

VETËM ME DASHURI

 

Vijnë mrekullitë

Dhe na japin fuqi të reja

Për të ecur larg e më larg

Nëpër shekuj

Edhe tej amshimit

Të mos dorëzohemi

As të mos lodhemi

Vetëm me dashuri

Do të kemi fuqi

Dhe vullnet

Për mrekulli të reja

Të zemrës

                        Fushë Krujë, 15 prill 2011

 

VETËM KUR DUAM

 

Në këtë botë të ndërlikuar

Vetëm kur duam ne

Nisemi dhe vazhdojmë

Drejt një interesi

...

Interesi ynë

I pari dhe i fundit

Ditenatë është

Dashuria

...

Vetëm kur duam

Shumë rrallë devijojmë

...

                        Tiranë, 15 prill 2011

 

E KAM DITUR

 

Unë

Biri i denjë i Dardanisë

Që s’dua kurrë të mbulohem

Nga e keqja

E kam ditur

Që edhe në këtë udhëtim

Do të vëj kapak

Dhe do të mbyll shumë çështje

E kam ditur

Dhe siç kam pritur

Përspektiva të reja

Janë hapur

...

E kam ditur

Dhe kam pritur

                        Tiranë, 15 prill 2011

 

TË GJITHË NE

 

Jemi të ftuar

Dhe të kërkuar

Të jemi protagonistë të mirëfilltë

Të dashurisë

!!!

                        Tiranë, 15 prill 2011

 

TË BUKURAT FJALË

 

Nuk do të mungojnë kurrë

Të bukurat fjalë të dashurisë

Sepse stinët dhe vitet

Tërë jetën tonë

Na e ëmbëlsojnë

Dhe pasurojnë

                        Tiranë, 15 prill 2011

 

DUKE MENDUAR MIRË

 

Shqyrtoj të gjitha format

Dhe rrethanat

Të botës

Dhe të kohës

Për ta bërë të lumtur

Me devocion

Dhe me dinjitet

Mbretëreshën time të mrekullive

                        Tiranë, 15 prill 2011

 

QUANDO S’ASCOLTA IL CUORE

 

Subito si prende la decisione

E con gioia

Anche con orgoglio

Si comincia

Con il primo atto

Dell’amore

                        Kllokot, 15 aprile 2011

 

TRA LE STRADE DELL’AMORE

 

Con la beata regina

Troviamo oasi del godimento

Con bellissimi giardini

Riempiti con fiori estivi

Succhiamo nettare

E continuiamo

Riposo meritato

Ma anche grandi affari dell’amore

Realizziamo

                        Kllokot, 15 aprile 2011

 

ANCHE IN QUESTO VIAGGIO

 

I pensieri ci sono volati

In tanti mondi

Tanti progetti ci sono fatti

E ci sono realizzati

Nuovi varchi ci sono aperti

Con illuminate prospettive

Piano – piano

Arrivo in destinazione

                        Ferizaj, 15 aprile 2011

 

PENSO SOLTANTO PER TE

 

O regina dei miracoli

Sia convinta

E ringrazia Dio

Io Tuo Angelo

Ovunque vado

E qualsiasi cosa che faccio

Sempre

Per Te

E soltanto per Te

Penso

                        Prizren, 15 aprile 2011

 

È PRIMAVERA

 

O buona gente

Credete

E camminate con volontà

Nella nuova stagione

Con amore si fanno i miracoli

Particolarmente in questa stagione

Perché è primavera

La stagione della vitalità dell’amore

                        Prizren, 15 aprile 2011

 

INVERNO RITORNATO

 

Anche il tempo si è impazzito

Nell’incrocio delle epoche

Come con decisione non scritta

Questa ritardata neve

Ha cercato di congelarci i cuori

Ma si è sciolto

Subito

Dal calore dell’amore

                        Kukës, 15 aprile 2011

 

ALL’INIZIO

 

Dopo che abbiamo sfiorato la storia

Apriamo le regolativi

Di realizzare

Quanto più degnamente

La manifestazione decisiva

Dell’amore

                        Kukës, 15 aprile 2011

 

NELCUORE DEL PERICOLO

 

Si riscaldano e si raffreddano

Tante teste degli autori

Anche dei protagonisti

Tanto sensibile

È l’amore

                        Rrëshen, 15 aprile 2011

 

MIRACOLI PRIMAVERIALI

 

Tutti gli esseri botanici

Ci sono riempiti con fogli

E con fiori bellissimi

E gustosi

In tutti rilievi dell’amore

Bellissimi arcobaleni bevono acqua

Ovunque vita

Ovunque piacere

Quanto dolcissima questa storia

Nei miracoli primaverili

                        Milot, 15 aprile 2011

 

SOLTANTO CON AMORE

 

Vengono i miracoli

E ci rendono nuove forze

Di camminare lontano e più lontano

Attraverso secoli

Anche oltre l’eternità

Non arrendiamoci

Neanche stancarci

Soltanto con amore

Avremo forza

E volontà

Per nuovi miracoli

Dell’amore

                        Fushë Krujë, 15 aprile 2011

 

SOLTANTO QUANDO VOGLIAMO

 

In questo mondo delicato

Soltanto quando vogliamo

Partiamo e continuiamo

Verso un interesse

Il nostro interesse

Il primo e l’ultimo

Giorno e notte è

L’amore

Soltanto quando vogliamo

Molto raro deviamo

                        Tirana, 15 aprile 2011

 

HO SAPUTO

 

Io

Degno figlio di Dardania

Che non voglio mai coprirmi

Dal male

Ho saputo

Che anche in questo viaggio

Andrò a mettere coperchi

E chiudere tanti affari

Ho saputo

E come ho aspettato

Nuove prospettive

Ci sono aperte

Ho saputo

E ho aspettato

                        Tirana, 15 aprile 2011

 

TUTTI NOI

 

Siamo invitati

E ricercati

Di essere verissimi protagonisti

Dell’amore

!!!

                        Tirana, 15 aprile 2011

 

LE BELLISSIME PAROLE

 

Non ci mancheranno mai

Le bellissime parole dell’amore

Perché le stagioni e gli anni

L’intera nostra vita

Ci dolcificano

E arricchino

                        Tirana, 15 aprile 2011

 

PENSANDO BENE

 

Esaminiamo tutte le forme

E circostanze

Del mondo

E del tempo

Per farla felice

Con devozione

E con dignità

La mia regina dei miracoli

                        Tirana, 15 aprile 2011

 

 

NDËRMJET FJALËVE

 

Gjithnjë e më shumë

Shkëmbejmë puthje

Dhe

Ndezim të bekuarin zjarr

Të dashurisë

-

Gëzuar

Dhe përpara!

                        Tiranë, 16 prill 2011

 

NË HESHTJEN E PARË

 

Janë kuptuar shumë gjëra

Shumë qëllime

Bile edhe shumë projekte

...

Nuk kanë folur

Por kanë thënë shumë gjëra

-

Koha jonë

Dhe historia

Të gjitha i kanë regjistruar

...

Që në heshtjen e parë

Gjithçka është bërë e ditur

Të gjitha janë nisur

Nga pika vendimtare

E qëllimit të fundit

                        Tiranë, 16 prill 2011

 

NË KËTË BOTË

 

Në një anë shumë gëzime

Dhe lumturi

N’anën tjetër dhembje

Dhe vuajtje

Histori e larmishme

Plot diversitete

Ne predikojmë dhe urdhërojmë

Vetëm mirësi

Dhe dashuri

                        Tiranë, 16 prill 2011

 

ME LIGJE TË DASHURISË

 

Drejtojmë stinë e vite

Edhe shekujt

Duke kompletuar

Të madhërishmen kushtetutë

Të jetës sonë

                        Tiranë, 16 prill 2011

 

ME ZËRIN E DASHURISË

 

Siç më kanë mësuar

Gjyshër e stërgjyshër

Gjeneratë pas gjenerate

Thërras njerëz vullnetmirë

Që të nisen pa vonuar

Shtigjeve të mirësisë

Për t’ia sjellur botës

Kënaqësinë e mirëfilltë

Në parajsën e lumturisë

                        Tiranë, 16 prill 2011

 

TREGUES DASHURIE

 

Gjithçka bëjmë

Unë dhe mbretëresha

Në çdo hap

Dhe në çdo lëvizje

Bile edhe në çdo gjest

Janë tregues konkretë

Të së lumes dashuri

-

Gëzuar

Dhe përpara

Deri në parajsën e lumturisë

                        Aeroporti i Tiranës (Rinas), 16 prill 2011

 

JEMI SHTEGTARË

 

Të gjithë ne

Në këtë botë të ndërlikuar

Dhe në këtë pjesë të historisë

Jemi në kalim

Vetëm shtegtarë

-

Ta shijojmë

Dhe ta gëzojmë

Sa më shumë që mundemi

!!!

                        Aeroporti i Tiranës (Rinas), 16 prill 2011

 

ASNJË FJALË

 

Në aktet tona të dashurisë

Shkëmbejmë shumë përqafime

Puthje

Dhe...

Nuk kemi nevojë të flasim

Asnjë fjalë

-

Gjithçka bëjmë praktikisht!

                        Romë, 16 prill 2011

 

I PAHARRUARI KUJTIM

 

Nga kjo e pesta stinë

Më rikthen

Në stinët e bekuara

Të fëmijërisë dhe të rinisë

M’i sjell traditat e shenjta

Të Dardanisë

Së Ilirisë

                        Romë, 16 prill 2011

 

PO VJEN DITA E ËNDËRRAVE

 

O e bekuara mbretëreshë

O jeta ime

Dashuria jonë po i afrohet ylberit

Mbas shumë rrebesheve

Zoti është me ne

Me plot bekime e mrekulli

Po na buzëqeshë fati

Përfundimisht

Dita e ëndërrave tona po vjen

Me fat e me mundësi

Që t’i shërbejmë denjësisht

Së lumes dashuri

Dhe t’i mbushim zemrat

Me lumturi

-

Gëzuar!

                        Romë, 16 prill 2011

 

RRUGËS SË DREJTË

 

Jemi nisur një herë

Dhe nuk devijojmë

Gjithnjë e më të fortë jemi

Me plot bekime

Të mrekullive hyjnore

Sepse shpirti ynë

Është plot e përplot

Me dashuri

                        Romë, 16 prill 2011

 

NË RRUGËN E TYRE

 

Të hyrë në konfuzion

Ecin të plogësht

Pa kokë as pa bisht

Pa e ditur ku shkojnë

As pse shkojnë

                        Romë, 16 prill 2011

 

DUKE HYRË NË ZEMRËN TËNDE

 

Ndjehem shumë i fortë

Shumë i vlefshëm

Shumë i ëmbël

Dhe shumë i rëndësishëm

                        Romë, 16 prill 2011

 

THJESHTË – DASHURI

 

Unë me të lumen mbretëreshë

Nuk kemi të tjera interese

As qëllime të dyta

Por qartë dhe thjeshtë

Dashuri

Dhe vetëm dashuri

-

Gëzuar!

                        Romë, 16 prill 2011

 

PËR TË MIRËN E TË GJITHËVE

 

Ne jemi këtu në fron

Të motivuar

Dhe të udhëhequr

Nga të mrekullueshme parime

Të së lumes dashuri

                        Romë, 16 prill 2011

 

VETËM NJË HERË

 

Unë edhe mbretëresha

Vetëm nje herë flasim

Merremi vesh

E vendosim

Përherë

Edhe tej amshimit veprojmë

Me dashuri

Dhe vetëm me dashuri

-

Vetëm një herë mund të gabojmë

Të devijojmë

...

Vetëm një herë!

                        Romë, 16 prill 2011

 

TRA LE PAROLE

 

Sempre di più

Scambiamo baci

E

Accendiamo il benedetto fuoco

Dell’amore

-

Evviva

E avanti!

                        Tirana, 16 aprile 2011

 

NEL PRIMO SILENZIO

 

Ci sono capite tante cose

Tanti scopi

Anzi anche tanti progetti

Non hanno parlato

Ma hanno detto tante cose

-

Il nostro tempo

E la storia

Tutte li hanno registrato

Dal primo silenzio

Tutto quanto si è fatto sapere

Tutte sono partite

Dal punto decisivo

Dell’ultimo scopo

                        Tirana, 16 aprile 2011

 

IN QUESTO MONDO

 

In una parte tante gioie

E felicità

Nell’altra parte dolori

E sofferenze

Colorita storia

Piena delle diversità

Noi predichiamo e ordiniamo

Soltanto carità

E amore

                        Tirana, 16 aprile 2011

 

CON LEGGI DELL’AMORE

 

Guidiamo stagioni e anni

Anche i secoli

Completando

La grandissima costituzione

Della nostra vita

                        Tirana, 16 aprile 2011

 

CON LA VOCE DELL’AMORE

 

Come mi hanno insegnati

Nonni e bisnonni

Generazione dopo generazione

Chiamo la gente di buona volontà

Di partire senza ritardare

Nei varchi della carità

Per portare al mondo

Il verissimo piacere

Nel paradiso di felicità

                        Tirana, 16 aprile 2011

 

INDICATORE DELL’AMORE

 

Tutto quanto che facciamo

Io e la regina

In ogni passo

E in ogni movimento

Anzi anche in ogni gesto

Sono concreti indicatori

Del beato amore

-

Evviva

E avanti

Fino al paradiso di felicità!

                        Aeroporto di Tirana (Rinas), 16 aprile 2011

 

SIAMO PELLEGRINI

 

Tutti noi

In questo delicato mondo

E in questa parte della storia

Siamo in passaggio

Soltanto pellegrini

-

Gustiamolo

E godiamolo

Quanto meglio che possiamo

!!!

                        Aeroporto di Tirana (Rinas), 16 aprile 2011

 

NESSUNA PAROLA

 

Nei nostri atti dell’amore

Scambiamo tanti abbracci

Baci

E …

Non abbiamo bisogno di parlare

Nessuna parola

-

Tutto quanto facciamo praticamente!

                        Roma, 16 aprile 2011

 

INDIMENTICABILE RICORDO

 

Da questa quinta stagione

Mi ritorna

Nelle benedette stagioni

Dell’infanzia e della gioventù

Mi porta le santissime tradizioni

Della Dardania

D’Illiria

                        Roma, 16 aprile 2011

 

ARRIVA IL GIORNO DEI SOGNI

 

O regina benedetta

O mia vita

Il nostro amore si avvicina all’arcobaleno

Dopo tante tempeste

Dio è con noi

Pieno delle benedizioni e miracoli

Ci sorride la fortuna

Finalmente

Il giorno dei nostri sogni arriva

Con fortuna e con possibilità

Di servire degnamente

Al beato amore

E riempire i cuori

Con felicità

-

Evviva!

                        Roma, 16 aprile 2011

 

NELLA GIUSTA STRADA

 

Ci siamo partiti una volta

E non deviamo

Siamo sempre più forti

E pieni delle benedizioni

Dei miracoli divini

Perché l’anima nostra

È piena e strapiena

Con amore

                        Roma, 16 aprile 2011

 

NELLA LORO STRADA

 

Entrati in confusione

Camminano deboli

Senza testa e senza coda

Senza sapere dove vanno

E perché vanno

                        Roma, 16 aprile 2011

 

NETRANDO  NEL TUO CUORE

 

Mi sento troppo forte

Troppo valido

Troppo dolce

E troppo importante

                        Roma, 16 aprile 2011

 

SEMPLICEMENTE –AMORE

 

Io von la beata regina

Non abbiamo altri interessi

Neanche secondi scopi

Ma chiaro e semplicemente

Amore

E soltanto amore

-

Evviva!

                        Roma, 16 aprile 2011

 

PER IL BENE DI TUTTI

 

Noi sia o qui nel trono

Motivati

E guidati

Dai meravigliosi principi

Del beato amore

                        Roma, 16 aprile 2011

 

SOLTANTO UNA VOLTA

 

Io e la regina

Parliamo soltanto una volta

Mettiamoci d’accordo

E decidiamo

Sempre

Anche oltre l’eternità operiamo

Con amore

E soltanto con amore

Soltanto una volta sbagliamo

Di deviare

Soltanto una volta!

                        Roma, 16 aprile 2011

 

 

 

           

VETËM PËR DASHURI

 

Hapim udhë

Edhe nëse vuajmë

Të bindur

Se amshimi i lumturisë

Na takon ne

                        Garlate (Lecco), 17 janar 2012

 

DUAN DHE NUK DUAN

 

Të jenë të pashëm

Dhe të lëvizshëm

Edhe në stinën e pestë

Varësisht nga vazhdimi

I ndërrimit të stinëve

Të botës

Dhe të historisë

Herë nuk shihen

Herë marshojnë me flamur

Si protagonistë të parë

                        Garlate (Lecco), 17 janar 2012

 

GJENDJDE E NDRYSHUAR

 

Bota jonë

Shihet e gëzuar nga të gjithë

Në çdo kohë

Sepse falë regjimit tonë të dashurisë

Tashmë kemi

Një gjendje krejtësisht të ndryshuar

...

                        Garlate (Lecco), 17 janar 2012

 

NË SHËRBIM TË VETVETIT

 

O njerëz të mirë

Mos hezitoni

Dhe jini të sigurtë

Duke i shërbyer dashurisë

Jeni në shërbim të jetës suaj

Në shërbim të vetvetit

                        Garlate (Lecco), 17 janar 2012

 

ME TITUJ E PA TITUJ

 

Unë jam unë

Shqiptar i devotshëm

Bir’ i denjë

I Nënëlokes Dardani

Gëzuar!

                        Garlate (Lecco), 17 janar 2012

 

SI PËRDITË

 

Edhe sot

Në shoqëri me Mbretin

Flasim e bëjmë projekte

Për Shqipërinë

Dhe Ilirinë

                        Garlate (Lecco), 17 janar 2012

 

DASHURI DHE DASHURI

 

Në regjimin tonë

Kudo

Sipas ligjeve dhe kushtetutës

Ka dashuri

Kudo dhe kurdo

Në fushë e në mal

Në tokë e në qiell

Në pranverë e në vjeshtë

Në verë e në dimër

Edhe në stinën e pestë

Ka dashuri

Plot

Dashuri

                        Garlate (Lecco), 17 janar 2012

 

GJITHNJË DUKE ECUR

 

Kërkojmë ndërrime

Dhe përparime

Të shekullit dhe të botës

Për llogarinë historike

Të dashurisë

                        Garlate (Lecco), 17 janar 2012

 

ME GOJËN E EKSPERTIT

 

Thuhen kahet e ndërhyrjes

Dhe fillohet

Me akte konkrete

Të së lumes dashuri

Ju thërras të gjithëve

Të dëgjoni mirë

Dhe të veproni

Pa vonuar

                        Garlate (Lecco), 17 janar 2012

 

MENDIME QË FLUTUROJNË

 

Të hyj apo të mos hyj

Në shtigjet e dashurisë

Kur mund të hyj

Edhe në këtë stinë të pestë

Këto mendime

Ditenatë s’më lënë të qetë

Fluturojnë

E fluturojnë...

                        Garlate (Lecco), 17 janar 2012

 

NË PËRPUTHJE ME RRETHANAT

 

Herë eci përtokë

Në Dardaninë time

Herë fluturoj

Me gëzim e krenari

Qiejve të bekuar të dashurisë

Mbi të lumen Iliri

                        Garlate (Lecco), 17 janar 2012

 

JETONI NË ZEMRAT TONA

 

O Babloku i Madh

I Shqipërisë sime

Ti më i madhi i farës time

Me emrin Gjergj

Që të quajnë edhe Skënderbe

Çohu njëherë

Nga toka e zezë

Dridhe dhe bekoje Shqipërinë

Mbi të gjitha trojet arbërore

Nga gjumi zgjojeni

Edhe Dardaninë

Bashkë me Jusufin e Bardhoshin

Edhe me Kadri Zekën

Veproni ju lutem

Edhe nga amshimi

Veproni për ne

Për historinë tonë

Sepse jetoni

Sot e përgjithmonë

Në të gjitha zemrat tona

!!!

                        Garlate (Lecco), 17 janar 2012

 

30 VJET PA JU

 

O vëllezërit e mi

Ju – bij të devotshëm të Dardanisë

Jusuf

E Bardhosh Gërvalla

Edhe Ti o Kadri Zeka

Ju lutem

Më dëgjoni mirë

Edhepse 30 vjet ka

Që keni ikur në amshim

Unë vetëm fizikisht jam pa ju

Se jetoni

Edhe sot

Edhe gjithmonë

Këtu në shpirtin tim

Unë frymoj

E lëviz gjithmonë

Me shpirtin tuaj

O vëllezërit e mi

Jusuf

Bardhosh

Kadri

Tridhjetë vjet pa ju

Gjithmonë

Edhe tej amshimit me ju

                        Garlate (Lecco), 17 janar 2012 

 

SOLTANTO PER AMORE

 

Apriamo strada

Anche se soffriamo

Convinti

Che l’eternità di felicità

Tocca a noi

                        Garlate (Lecco), 17 gennaio 2012

 

VOGLIONO E NON VOGLIONO

 

Di essere visibili

E muoventi

Anche nella quinta stagione

Dipendente dalla continuazione

Del cambiamento delle stagioni

Del mondo

E della storia

A volte non si vedono

A volte marciano con bandiera

Come primi protagonisti

                        Garlate (Lecco), 17 gennaio 2012

 

SITUAZIONE CAMBIATA

 

Il nostro mondo

Si vede gioioso da tutti

In ogni tempo

Perché ringraziando al nostro regime dell’amore

Ormai abbiamo

Una situazione totalmente cambiata

                        Garlate (Lecco), 17 gennaio 2012

 

AL SERVIZIO DI SE STESSO

 

O buona gente

Non esitare

E siate sicuri

Servendo all’amore

Siete al servizio della vostra vita

Al servizio di se stessi

                        Garlate (Lecco), 17 gennaio 2012

 

CON TITOLI E SENZA TITOLI

 

Io sono io

Devoto albanese

Degno figlio

Della Nonnina Dardania

Evviva!

                        Garlate (Lecco), 17 gennaio 2012

 

COME OGNI GIORNO

 

Anche oggi

In accompagna con il Re

Parliamo e facciamo i progetti

Per l’Albania

E l’Illiria

                        Garlate (Lecco), 17 gennaio 2012

 

AMORE E AMORE

 

Nel nostro regime

Dappertutto

Secondo le leggi e la costituzione

C’è amore

Dappertutto e in ogni tempo

In campagna e nella montagna

In terra e nel cielo

In primavera e nell’autunno

Nell’estate e nell’inverno

Anche nella quinta stagione

C’è amore

Pieno

Amore

                        Garlate (Lecco), 17 gennaio 2012

 

SEMPRE CAMMINANDO

 

Chiediamo cambiamenti

E avanzamenti

Del secolo e del mondo

Per il storico conto

Dell’amore

                        Garlate (Lecco), 17 gennaio 2012

 

CON LA BOCCA DELL’ESPERTO

 

Si dicono le direzioni dell’intervento

E s’inizia

Con atti concreti

Del beato amore

Vi chiamo tutti

Di ascoltare bene

Ed operare

Senza ritardare

                        Garlate (Lecco), 17 gennaio 2012

 

PENSIERI CHE VOLANO

 

Entrare oppure non entrare

Nei varchi dell’amore

Quando posso entrare

Anche in questa quinta stagione

Questi pensieri

Giorno e notte no mi lasciano tranquillo

Volano

E volano

                        Garlate (Lecco), 17 gennaio 2012

 

IN CONFORMITÀ CON LE CIRCOSTANZE

 

A volte cammino per terra

Nella mia Dardania

A volte volo

Con gioia e orgoglio

Nei bellissimi cieli dell’amore

Sulla beata Illiria

                        Garlate (Lecco), 17 gennaio 2012

 

VIVETE NEI NOSTRI CUORI

 

Il grande Nonnino

Della mia Albania

Tu il più grande della mia seme

Con il nome Gjergj (Giorgio)

Che ti chiamano anche Scanderbeg

Alzati una volta

Dalla terra nera

Tema e benedici l’Albania

Su tutti suoli albanesi

Alzatela dal sonno

Anche la Dardania

Insieme a Jusuf e Bardhosh

Anche con Kadri Zeka

Vi prego operate

Anche dall’eternità

Operate per noi

Per la nostra storia

Perché vivete

Oggi e per sempre

In tutti nostri cuori

!!!

                        Garlate (Lecco), 17 gennaio 2012

 

30 ANNI SENZA VOI

 

O miei fratelli

Devoti figli di Dardania

Jusuf

E Bardhosh Gërvalla

Anche Tu o Kadri Zeka

Vi prego

Ascoltatemi bene

Anche se ci sono 30 anni

Che siete andati all’eternità

Io solo fisicamente sono senza di voi

Perché vivete

Anche oggi

Anche sempre

Qui nell’anima mia

Io respiro

E muovo sempre

Con il vostro spirito

O miei fratelli

Jusuf

Bardhosh

Kadri

Trent’anni senza di voi

Sempre

Anche oltre l’eternità con voi

                        Garlate (Lecco), 17 gennaio 2012

 

 

 

SHPRESA JONË

 

Do të vijë edhe stina jonë

E lulëzimit të lirisë

Dhe e vezullimit të dashurisë

Ne do të jemi të gatshëm

Ta përjetojmë

Ta gëzojmë

Dhe gjithçka të bukur

Të kultivojmë

Plotësisht besojmë

Dhe shekulllin e botën

I pasurojmë

                        Romë, 17 prill 2011

 

NË DITËN E ZEMRËS

 

Si gjithherë

Jemi të përgatitur

Dhe të gatshëm

Të realizojmë

Mbi masën qindpërqind

Objektivat e dashurisë

                        Romë, 17 prill 2011

 

PËR PAK LUMTURI

 

Kemi vuajtur me shekuj

Në të gjitha relievet ilirike

Dhe s’jemi dorëzuar

As para vështirësive jetike

...

                        Romë, 17 prill 2011

 

AI ANDEJ

 

Vetëm diktaturën e njeh

Në çdo lëvizje

Vendosë vetë

Pret e vret

-

Vetëm për të vetat interese

Na mbushë plot me strese

                        Romë, 17 prill 2011

 

I DORËZOHEM VETËM DASHURISË

 

S’ka qenie as fuqi

Që më ndalë

E më frikëson

Vetëm nga i Madhi Zot kam frikë

Vetëm dashurinë njoh

Dhe i dorëzohem vetëm dashurisë

                        Romë, 17 prill 2011

 

LART NË QIELLIN E FATIT

 

Sa bukur shndritë

Një yll i zjarrtë

I mëngjesit të stinës së pestë

Po merr udhë dashuria e vjetër

Në trasenë e re

Unë edhe Ti

Jemi protagonistë të parë

                        Romë, 17 prill 2011

 

TY DUKE TË MENDUAR

 

I fortë dhe i sigurtë

Hyj në stinën e re

Që me gjuhën e dashurisë

E quaj stina e pestë

Marshoj me gëzim

Dhe me krenari

Si protagonist i parë

Në të lumen dashuri

                        Romë, 17 prill 2011

 

RIKTHIM I DASHURISË SË PARË

 

O jeta ime

E stinës së rinisë

Pa fajin tonë

Ishim humbur

Nëpër relievet e vështira

Të kësaj bote

...

Deshti fati

Me ligje të dashurisë

U rigjetëm

Dhe përfundimisht

Zemrat tona

Do të vallëzojnë

Në të bekuarën valle

Të lumturisë

-

Gëzuar

Dhe përpara!

                        Romë, 17 prill 2011

 

DITËT KALOJNË

 

Ndërrohen stinët

Vitet dhe shekujt

Edhe epokat

E ne mbesim gjithmonë

Protagonistë të parë të dashurisë

Edhe tej amshimit

                        Bergamo, 17 prill 2011

 

PËR NJË FIJE KËNAQËSI

 

Do të takohemi së shpejti

Me porosinë e ëndërrave të rinisë

T’i shërbejmë me devotshmëri

Së lumes dashuri

Për të gëzuar

Një fije kënaqësi

                        Bergamo, 17 prill 2011

 

SË PARI JEMI NE

 

Sipas traditave tona

Duhet të kujdesemi për gjithçka

Dhe për të gjithë

Ndërkaq nuk mund të harrojmë

Në shtigjet e dashurisë

Së pari jemi ne

Dhe duhet t’i dëgjojmë së pari

Zemrat tona

                        Bergamo, 17 prill 2011

 

LA NOSTRA SPERANZA

 

Arriverà la nostra stagione

Del fiori mento della libertà

E il splendi mento dell’amore

Noi saremo pronti

Di provarla

Di goderla

E tutto quanto di bello

Coltivare

Pienamente crediamo

E il secolo anche il mondo

Li arricchiamo

                        Roma, 17 aprile 2011

 

NELLA GIORNATA DEL CUORE

 

Come sempre

Siamo preparati

E pronti

Di realizzare

Sopra la massa di cento percento

Gli obiettivi dell’amore

                        Roma, 17 aprile 2011

 

PER UN PO’ DI FELICITÀ

 

Abbiamo sofferto nei secoli

In tutti rilievi illirici

E non ci siamo arresi

Neanche davanti alle vitali difficoltà

                        Roma, 17 aprile 2011

 

QUELLO DI LÀ

 

Soltanto la dittatura conosce

In ogni movimento

Decide da solo

Taglia e uccide

-

Soltanto per i propri interessi

Ci riempisce pieni di stress

                        Roma, 17 aprile 2011

 

M’ARRENDO SOLTANTO ALL’AMORE

 

Non c’è essere neanche potenza

Che mi ferma

E m’impaurisce

Soltanto da Dio ho paura

Soltanto l’amore conosco

E soltanto all’amore m’arrendo

                        Roma, 17 aprile 2011

 

ALTO NEL CIELO DELLA FORTUNA

 

Che bello illumina

Quella focosa stella

Della mattina della quinta stagione

Prede strada il vecchio amore

Nella nuova trasse

Io e Te

Siamo primi protagonisti

                        Roma, 17 aprile 2011

 

PENSANDO TE

 

Forte e sicuro

Entro nella nuova stagione

Che con la lingua dell’amore

La chiamo la quinta stagione

Marcio con gioia

E con orgoglio

Come primo protagonista

Del beato amore

                        Roma, 17 aprile 2011

 

RITORNO DEL PRIMO AMORE

 

O mia vita

Della stagione di gioventù

Senza nostra colpa

Eravamo persi

Nei difficili rilievi

Di questo mondo

Ha voluto la fortuna

Con leggi dell’amore

Ci siamo ritrovati

E finalmente

I nostri cuori

Balleranno

Nel benedetto ballo

Di felicità

-

Evviva

E avanti!

                        Roma, 17 aprile 2011

 

PASSANO O GIORNI

 

Si cambiano le stagioni

Gli anni e i secoli

Anche le epoche

E noi sempre rimaniamo

Primi protagonisti dell’amore

Anche oltre l’eternità

                        Bergamo, 17 aprile 2011

 

PER UN FILO DEL PIACERE

 

C’incontreremo presto

Con la raccomandazione dei sogni di gioventù

Servire con devozione

Al beato amore

Di godere

Un filo del piacere

                        Bergamo, 17 aprile 2011

 

COME PRIMA SIAMO NOI

 

Secondo le nostre tradizioni

Dobbiamo preoccuparci per tutto quanto

E per tutti

Mentre non possiamo dimenticare

Nei varchi dell’amore

Come prima siamo noi

E dobbiamo ascoltare per prima

I nostri cuori

                        Bergamo, 17 aprile 2011