Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Ukshin Zajmi: Isa Boletini në sytë e artistëve

| E enjte, 26.01.2012, 08:20 PM |


Isa Boletini në sytë e artistëve

 

Përgatiti: Ukshin Zajmi

 

Isa Boletini lindi me 15 janar 1864. Veprimtaria e tij atdhetare është e madhe dhe e bujshme, andaj për te është shkruar bukur shumë. Ka vdekë, përkatësisht është vrarë në një pritë që i organizuan malaziasit me 23 janar 1916. Me rastin e 148 vjetorit të lindjes së tij, mendoj se Portali “Zemrashqiptare”, është mirë ta shënojë këtë përvjetor me disa versione të artistëve figurativ (pamor) që i bënë këtij kolosi atdhedashës. Punimet u zgjodhën nga interneti.