Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Ramiz Dërmaku: Urime Krishtlindjet vëllezër të nderuar

| E premte, 23.12.2011, 08:59 PM |


URIME KRISHTLINDJET VËLLEZËR TË NDERUAR

 

Nga: Ramiz DËRMAKU

 

Nata e krishtlindjeve, le të kaloj ne këtë ritëm të lehtë, lirshëm, pa ngarkesa, pa idhnime, me buzëqeshje, me gëzime, përqafime, me urime, me lumturi, e dashuri ndaj njëri tjetrit dhe besim e respekt ndaj zotit. VËLLEZËR të nderuar të besimit katolik,

URIME KRISHTLINDJET, SHËNDET TË MIRË DHE JETË TË GJATË

 

Kjo festë e krishtlindjeve duhet të kalohet pa ngarkesa, pa idhnime të cilat i patëm gjatë tërë vitit të kaluar. Dëshiroj që krishtlindjet e festat e fund vitit të na sjellin shëndet, punë, lumturi, mirësi, vullnet për punë dhe dashuri ndaj njëri tjetrit, humanitet e respekt ndaj të varfurëve, bonjakëve dhe të pa aftëve. Këto festa fund viti erdhen me borë që zbardh malet. Për mungesën e demokrcisë sikur po zbehet edhe imazhi i këtij festimi, i kësaj nate, dhe i këtyre festave të fund vitit. Gjatë festave të fund vitit vëllezër krishterë, mërgimtarë të nderuar, harroni vuajtjet, harroni vështirësit, harrojeni xhelozinë, urrejtjen drejtohuni KRISHTIT e ZOTIT, këthehuni humanizmit, mirëqenjes, tolerancës, demokracisë, lirisë, shpresës dhe dashurisë ndaj njëri tjetërit dhe ndaj atdheut. Me borë apo pa borë festat do të kalojnë, por me kalimin e festave ne po mplakemi, po na shtohen rrudhat ne fytyrë dhe qdo ditë po zbehen flokët.

Vëllëzër KRISHTERE, thuani po jetës, po mrekullisë, po gëzimit, po lumturisë, po besimit ndaj Perendisë. Po ofrohen orët e festës së krishtlindjeve , edhe një herë URIME, SHËNDETË, LUMTURI, RESPEKTË, HUMANITET, BESIM.

PAÇI SHËNDET !

Me shëndet arrihen ëndërrat, rezultatet e sukseset.

Unë dua të ngre një dolli, për stafin e faqes informative të ZEMRES SHQIPTARE, GËZIM, ILIR, etj

dua të ngre një dolli për lexuesit e saj, dhe në fund të ngre një doli për besimtarët krishterë dhe për të gjithë SHQIPTARËT.

 

URIME KRISHTLINDJET

ZOTI E BEKOFTË KOMBIN TONË.