Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Lek Mrijaj: Ndue Perlleshi

| E shtune, 17.12.2011, 03:47 PM |


NDUE PERLLESHI

 

Nga: Lek Mrijaj

 

Ushtonte fusha edhe Deti

bante luftë ai Nue Perlleshi

kriste pushka n'mal e arë

luftonin trimat t'ballit kombetar

 

Si rrufeja ish me plotë orë

Nue Perlleshi me pushkë në dorë

besa besë e dora dorë

plotë me gjakë u skuqi atë borë.

 

I la shkinat gra te veja

Nue Perlleshi si rrufeja

i la shkinat nana pa djalë

për Shqipni dhe ballë Kombëtar

herë n'Bokshiq e herë n'Lug Drinit

në Drenicë e rrafsh Dukagjinit.

 

Luftonte Nou e Shaban Polluzha

nëper shkrepa e nëpër fusha

me Marije Shllaku e Shaban trimin

te molla e kuqe e kem kufinin.

 

Donte Nou kufijt me i v'nue

me Shqipni kemi me u Bashkue

në qofse ne nuk bajmë Bashkimin

amanet merrni kushtrimin.

 

Amanet Ndou e patë lanë

me luftue për ketë tokë nanë

për Flamurin Kuq e Zi

për Bashkim në një Shqipëri.