Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Besar Shkëmbi: Tani dua boten tjeter ta provoj

| E enjte, 01.09.2011, 07:08 PM |


Besar Shkëmbi

 

Tani dua boten tjeter ta provoj

 

Kur fillova boten ta shijoj

ajo kishte vlere dhe ia vlente ta jetoj

keshtu si jam sot cdo vlere e ka humur

ne parajs apo ne ferr

dua boten tjeter ta provoje

as te dashuren me nuk dashuroj

 

Muhamedin a Krishtin dua t´i takoje

prane zotit bashke me profete te rroje

dua t´i shoh se si ata jetojne

ndoshta shpirti im kete e mritoje

 

Vuante vargu im

kur ia fala jetimit

e pikonte gjak

kur ia fala trimit

jetova me te parin

u plagosa me te dytin

 

Keshtu zoti thote

ne librat qe i zbriti

do jetoje n´tjetren bote

larte do i shkoje shpirti