Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Angjelina Xholi nderohet me çmimin "Zemra e Sarajevës"

| E hene, 01.08.2011, 06:26 PM |


Angjelina Xholi ka marrë pjesë në ceremoninë e mbylljes së festivalit tetë-ditor të Filmit në Sarajevë, ku edhe ka marrë nga organizatorët një çmim të veçantë për tërheqjen e vëmendjes për refugjatët e Bosnjes së luftës 1992-1995.

 

Çmimi i quajtur, “Zemra e Sarajevës” i është dorëzuar Xholit nga drejtori i festivalit, Miro Purivatra.

 

Ai tha se çmimi i është dhënë asaj për ndikimin e madh në industrinë e filmit, por po ashtu edhe për “këmbënguljen e saj në angazhimin në çështjet komplekse në jetën reale në të cilën jetojmë”.

 

Xholi ka vizituar Bosnjen disa herë në vitin e kaluar si ambasadore e UNHCR-së dhe ka tërhequr vërejtjen për gjendjen e 117 mijë njerëzve që ende nuk kanë mundur të kthehen në shtëpitë e tyre edhe pas 16 vjet të përfundimit të luftës.

 

E shoqëruar nga Bred Pit ajo ka vizituar disa kampe të refugjatëve. (a.i.)

 

Radio Evropa e Lirë