Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Në qytetin e bukur të Lubeckut u mbajt Kongresi i njerzve me shtat të shkurtër

| E hene, 27.06.2011, 07:04 PM |


Verband Menschen Kleinwüchsiger Germany.

 

Në qytetin e bukur të Lubeckut u mbajt Kongresi i njerzve me shtat të shkurtër të Gjermanisë nga data 22 Qershor 2011 e gjerë më 26 Qershor 2011, ku me ftesë të kësaj shoqate morri pjesë edhe kryetari i Shoqatës së Personave me Handicap dhe Aftësi të kufizuara të Kosovës z. Agim Vatovci.

Në ketë kongres që zgjati për 4 ditë u trajtuan tema të ndryshme lidhur me shkaktarin e smundjes së quajtur Ahondroplasia ose si quhet Çregullim Hormonal ose shtat shkurtët.

Në kongres u debatua edhe për Diskriminimin që ju bëhet kësaj kategorije si në Gjermani ashtu edhe në Evropë e gjetiu.

Emisioni do te emitohet në RTL me daten 29.Qershor 2011 ne ora 20,15 minuta.

Agim Vatovci me Presidentja e Republikës së Kosovës, Atifete Jahjaga