Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Zeqir Lushaj: Lindja dhe fati i Drinit

| E diele, 19.06.2011, 07:33 PM |


Nga festivali ndërkombëtar të manifestimit ''Drini Poetik'' në Prizren*

 

Zeqir Lushaj

 

LINDJA DHE FATI I DRINIT

– Pak histori dhe pak gjeografi –

 

Ohri, i mblodhi forcat,

Pogradeci, e ka shty,

Struga, ja çeli shtegun,

Të trija bashkë,

Lindën, lumin DRI!

 

Manastiri,

I dha bekimin:

– Nisu, trimi im!…,

Dhe,

Drinit ia shtërngoi dorën.

 

Malet,

Do t’i çashë,

Mespërmes…, dhe,

Mos kërko fat tjetër,

Veç, bashkimit me Valbonën!

 

*Në mungesë të autorit, Zeqir Lushaj, vjershën e lexoi Kadri Mani