Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Fritz Radovani: 100 vjet Deçiç

| E enjte, 07.04.2011, 07:52 PM |


KOLË DEDË GJO’ LULI – DEDË GJO’ LULI – GERGJ DEDË GJO’ LULI

(1879 – 1918)         (1840 – 1915)    (1890 – 1912)

 

“Ai kje tri herë Fatos, se i fali Atdheut dy djelmët dhe veten, tue u ba Sheji i salvimit të xhonturqëve, të sllavëve e esadistëve ...” At A.Harapi(1924).

 

Shqipes së Gjergj Kastriotit...

 

I prenë kokat...I verbuen sytë...I shituen gjuhët...I shporuen zemren...

I cunguen krahët... I këputën kambët...I coptuen trupin... dhe

e... gozhduen si Krishtin!..

 

(Fotomontim nga F.Radovani. 2011)