Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Kadri Mani: Dëshmori Agimi Ynë jeton

| E shtune, 07.08.2010, 08:56 PM |


Kadri Mani

 

 

DËSHMORI AGIMI YNË JETON

 

(Dëshmorit Agim Rashiti 1963-1989- 19 vjeçar)

 

O tek lenë dielli-o e praron hana

Agim Rashit-o ma nuk ban nana!

 

O Monografinë-o ia bëri Begzadi

Edhe shumëzoi-o bre vëlla Nexhati!

 

O edhe pikturoi-o bre Ali Miraku

O stoli në mure-o punëtori e bujku!

 

O mbi kraharor-o i ra pëllumbi

O dhe në kokë oh bre i ra plumbi!

 

O birit të popullit-o të lirisë-e

Sepse i ra boks-o shtrigë Serbisë!

 

O iku nga familja-o hyri n’çdo shtëpi-e

O në emër të të gjithëve-o kërkoi liri-e!

 

Ish tepër i madh për pak vëllezër-motra

O me nurin e tij se ç’na u shndrit votra!

 

O për të gjitha këto-o nga afër u binda

Shihen këto tipare-o tek e bija Majlinda!

 

O duke ia pa-o çehren, buzët dhe syrin...

O vëllezër e kushërinj-populli sheh të birin!

 

O sa fort na u dhimbte-o pse vdiqe aq i ri-e

Por Agiimi ynë jeton-o pse s’na la n’robëri-e!

 

O po shpëtove-o shokët e shoqet e lagjes

O ai ndoqi dushmanët larg votrës-magjes!

 

O se sa i hijshëm-o ashtë i yni bukurosh-e

O e në zemrat tona-o përjetshëm do rrnosh-e!

 

O se sa i freskët-o ashtë sikur në degë molla

O sot e mot fatosat-o do t’recitojnë në shkolla!