Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Kupa e Botes - 1966

| E premte, 04.05.2007, 09:01 PM |


Kupa e botes ''World Cup 1966 England''
Kampionet e Botes - 1966
Anglia ishte vendi organizator i kupes se botes te vitit 1966.
Ne kualifikime moren pjese skuadrat e 53 shteteve
16 prej tyre fituan te drejten e pjesemarrjes ne finalet e boterorit.
Para fillimit te finaleve flitej vetem per Brazilin, Italine dhe Uruguajin si pretendente per titull.

Lojtare cilesore :
Banks, R. Charlton, Moore, Ball (England), Albert (Hungary), Augusto, Coluña, Eusebio (Portugal), Beckenbauer, Haller, Seeler (West Germany).

World Cup 1966 Rezultatet

Grupi A
England - Uruguay 0:0
France - Mexico 1:1 (0:0)
Uruguay - France 2:1 (2:1)
England - Mexico 2:0 (1:0)
Uruguay - Mexico 0:0
England - France 2:0 (1:0)

Grupi B
W. Germany - Switzerland 5:0 (3:0)
Argentina - Spain 2:1 (0:0)
Spain - Switzerland 2:1 (0:1)
W. Germany - Argentina 0:0
Argentina - Switzerland 2:0 (0:0)
W. Germany - Spain 2:1 (1:1)

Grupi C
Brasil - Bulgaria 2:0 (1:0)
Portugal - Hungary 3:1 (1:0)
Hungary - Brasil 3:1 (1:1)
Portugal - Bulgaria 3:0 (2:0)
Portugal - Brasil 3:1 (2:0)
Hungary - Bulgaria 3:1 (2:1)

Grupi D
USSR - North Korea 3:0 (2:0)
Italy - Chile 2:0 (1:0)
North Korea - Chile 1:1 (0:1)
USSR - Italy 1:0 (1:0)
North Korea - Italy 1:0 (1:0)
USSR - Chile 2:1 (1:1)

1 / 4
England - Argentina 1:0 (0:0)
W. Germany - Uruguay 3:0 (1:0)
Portugal - North Korea 5:3 (2:3)
USSR - Hungary 2:1 (1:0)

1 / 2
W. Germany - USSR 2:1 (1:0)
England - Portugal 2:1 (1:0)

Vendi i trete:
Portugal - USSR 2:1 (1:1)

Finalja:
England - W. Germany 4:2 (2:2, 1:1)

Goleshenuesi:
Eusebio ''Portugali'' 9 Gola.