Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Tërnoci Press: Mos qoftë i harruar!

| E enjte, 21.01.2010, 07:06 PM |


Letër e hapur

MOS QOFTË E HARRUAR!

Nga Tërnoci PRESS

Kohëve të fundit, si duket janë rrudhur rrathët e veprimit të deputetit të ashtuquajtur popullor në Parlamentin e Serbisë, Riza Halimi, i cili nga goja e tij për mjetet e informimit serb një mori fjalësh akuzuese për rrymat radikale në luginën e tij. Këto rryma radikale që ia përziejnë qullin deputetit, nuk qenkan serbët, por shqiptarët e Kosovës Lindore, ngase sipas tij bazën e paskan në Referendumin e 1 dhe 2 marsit 1992, për autonomi politiko-territoriale me të drejtë bashkimi Kosovës.
Kështu e ka Rizaja, kush nuk është me të është kundër tij. Ai, mjerisht, si në periudhën e keqe të regjimit diktatorial të Milloshefiqit, kush nuk pajtohet me të, medoemos se i quan separatistë e kanibalistë.

Dje në gazetën ditore serbe PRESS, Halimi, zhvendosjen e gjykatave nga Bujanoci dhe Presheva për në Vranjë, e llogarit si një sfidë serioze për ngritjen e rrymave radikale në këtë rajon dhe më këtë sipas tij mund të ndikoj për të keq në prishjen e kumbarisë me organet qeveritare serbe.

Me këto veprime të Halmit, prishet imazhi i vendit dhe krijohet një armiqësi patologjike ndaj shqiptarëve, të cilët me mjeshtri i kanë ikur zullumeve të papara ndaj shqiptarëve të këtij rajoni. Ai shkon më larg kur i bën vërejtje opinionit serb duke thënë: “Se  me ketë rrymave radikale u epet  argument se pse nuk duhet të bashkëpunojnë shqipatrët me organet  shtetërore serbe”.

Pyetja do të ishte e thjesht për posllanikun e Beogradit se kush janë rrymat  radikale shqiptare në Kosovën Lindore? 

Me kaq pyetjet nuk ndalen. Kush janë  shqiptaret radikalë, të cilat janë me vullnetin e shprehur në Referendum, pastaj morën pjesë aktive në UCPMB-në dhe në proceset paqësore për krijimin e një klime stabilizuese në vend etj.

Nëse  mendon se  jemi radikalë, gabim e ke.  Ne i kemi ngritur çështjet në nivel institucioni dhe nuk do të thotë se jemi radikalë në mendime dhe qëndrime. Ty zotëri, po ju bie në hise mu tërheq prej jetës politike dhe me lën rehat këtë popull.

Sa për fund, po ua prkujtojm një fjalë të urtë popullore: “Më mirë bari në shtëpi, se sa vali në Rumeli!”.