Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Faik Krasniqi: Kombi''maqedonas'' drejt zhdukjes

| E marte, 29.12.2009, 08:09 PM |


Kombi''maqedonas'' drejt zhdukjes

Nga Faik Krasniqi
 
Maqedonia u krijua si Republike ne kuader te ish Federates Jugosllave ne vitin 1945, pas Luftes se dyte boterore nga diktatori i atehershem jugosllav Josip Broz Tito.
Ky surrogat politik e etnik u krijua mbi territore te uzurpuara shqiptare,bullgare e greke dhe duke uzurpuar komponente te identitetit kulturor dhe historik te popullit shqiptar,popullit bullgar dhe popullit grek.Te gjithe ata qe e njohin historine e Ballkanit  e dine fare mire se ne keto hapesira vetem nje popull e nderroi tri here identitetin e vete;deri ne vitin 1940 identifikohej si serb,nga viti 1941deri ne vitin 1944 si bullgar,e pas vitit 1945 si maqedonas.
Maqedonasit sic duket do t'i gjeje fati i majeve,astekeve,kelteve dhe inkeve.
Maqedonasit sot perveq qe kane krize me emrin qe po kontestohet nga Greqia, ata po ballafaqohen edhe me krizen e identitetit.
Kjo krize po shihet nga fakti se vetem gjate viteve te fundit mbi 30000 maqedonas kane marre nenshtetesine bullgare,duke perfshire ketu edhe Ministra,ish-Ministra,profesore,mjek etj,e ne mesin e tyre edhe ish-Kryeministrin Ljubco Georgievski.
Vetoja greke kunder Maqedonise per anetaresim  ne Nato ,e ka bere edhe me te veshtire ekzistencen e ketij kombi artficial ,ku koheve te fundit perveq Greqise qe po e mohon ekzistimin e kombit maqedonas,edhe Bullgaria ka filluar ta kercenoje Maqedonine per indentitetin e tyre te rrejshem.
Sic duket kombit artifical maqedonas ka filluar t'i vije fundi.