Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Komunikatë nga FBKSH

| E hene, 28.12.2009, 07:45 PM |


K    O    M    U    N   I    K    A    T    Ë

Kryesitë e ,,FBKSH“ për Evropë mbajtën një mbledhje me 26.12.2009

1-Shqyrtimi i situatës politike ne trojet etnike Shqiptare!

2-Dorëzimi i kërkesës  nga Qeveria Sali  Berisha që të hyjë në Be, si Gjysmë Kombi dhe si Gjysmë Shteti.

Ne këtë mbledhje ishin të pranishëm nga një përfaqësues nga të gjitha shtetet e Evropës dhe shtetet e beneluxit ,,Belgjikës” dhe Koordinatori  i  ,,FBKSH” për Evropë Prof.Xhavit Dalloshi.

Kryesia e ,,FBKSH” për Evropë merr vendim qe të del me një Komunikatë për  Opinion!

Kryesia e Fbksh për Evropë dënon dorëzimin e kërkesës së gjysmë Shqipërisë nga Sali Berisha që të hyjë në Evropë,Gjysmë Kombi dhe gjysmë shteti.

Me këtë kërkesë shkelet Kushtetuta e vitit 1998 e Republikës së Shqipërisë! Ku mbrohen të drejtat e popullit shqiptarë jashtë kufijve të sajë !

Fbksh habitet se si nuk reaguan Qeveria e Kosovës parlamenti dhe kuvendi.

Partitë politike heshtën si ne Shqipëri  Kosovë Iliridë dhe Preshevë e Bujanovc!

Heshtën edhe gazetar, lëvizje,fronte që në gojë kanë bashkimin Kombëtarë, po në fakt  nga këta nuk ka diçka konkrete në këtë drejtim fare.

Këto lëvizje ja janë   dekor i partive politike apo janë formua për interesa personale karrieriste.

I Vetmi që Reagoi ishte Patrioti atdhetari i pa lodhur i çështjes Kombëtare Prof.Mehdi Hyseni dhe Cen Pushkolli gazetarë dhe aktivistë i kauzës për Bashkimin Kombëtarë.

Duhet të ju kujtohet qytetarëve dhe Qeverisë së Shqipërisë asaj të Kosovës dhe partive politike  anembanë trojeve shqiptare se Gjermania u bashkua në bazë të kushtetutës së sajë,  Gjermanët pas luftës së dytë botërorë kishin  futë në kushtetutë Bashkimin e Gjermanisë Lindore.

Po ky bashkim erdhi edhe me këmbë nguljen e Qeverisë perëndimore Gjermane dhe protestave gjithë popullore të Gjermanisë Lindore.

Ata nuk pritën qe bashkimin e kombit do t,ja bjerë dikush në pjatë .

Është turp që Qeveritarët  në Shqipëri Kosovë, gazetare, lëvizje ,fronte ,parti politike Akademik Intelektual etj  ti mbyllin sytë për këtë çështje madhore..

Apo janë pajtuar me Kosovarizmin dhe Kosovën Multietnike të ndarë e të copëtuar !

Apo presin qe ,,Kosovarët “ siç i quajnë sot shumë qeveritarë ,gazetare, Akademik e politikanë dhe mburren me heqjen e termit shqiptarë !

Që Kosova të futet ne BE  përmes Serbisë, që donë të thotë se këta pranojnë që Kosova të jetë nën sovranitetin serbë me një status special sipas rez:1244 .


Po ceku nga shkrimi i cituar i atdhetarit të shquar Prof. MEHDI  Hyseni , ciatin e Ismajl  Qemajlit që thoshte:

“NJË POPULL QË FLE  AI  VDES” !


Gjermani 26.12.2009

Koordinatori i ,,FBKSH” për Evropë

Prof.Xhavit Dalloshi